Vučić na srpskom zagrmeo pred Generalnom skupštinom UN: Mir Balkanu i živela Srbija!

Autor: Republika

Vesti

26.09.2019

13:40 >> 13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić govorio je pred Generalnom skupstinom Ujedinjenih nacija.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Aleksandar Vučić

Na samom kraju obraćanja, predsednik Srbije se obratio narodu na Balkanu na srpskom jeziku.

15:55 -  Na kraju ću samo da se obratim alkanskim narodima - mir Balkanu i živela Srbija - uzviknuo je Vučić.

15:53 - Nikada nismo tražili ono što nije naše i isto to tražimo od vas. Mi smo ponosni na našu istoriju tokom koje smo se borili za pravdu i prava i zato ponosno kažemo da ćemo se truditi da unapređujemo našu saradnju sa svim zemljama sveta. Prijateljstvo nije nešto što nam je dato, to treba da se čuva i da neguje. Imamo intenzivnu saradnju sa SAD, ali smo ponosni i na našu saradnju sa Kinom i Rusijom - kaže on.

15:50 - Imao sam važne susrete sa predsednicima Makedonije i Albanije. Moramo da napravimo nešto novo i nešto važno za saradnju zemalja na Balkanu. Mnogo toga možemo da napravimo zajedno i zato Balkan treba da pripada balkanski zemljama. Za deset dana Srbija će pokušati da napravi autoput Srbija-Sarajevo zato što želimo da radimo na uspostavljanju veza i infrastrukture - kaže predsednik Srbije.

15:43 - Trudićemo se da povećamo i naš izvoz. Sada jedno od najvažnijih pitanja - da li narod živi dobro. Radimo na tome, Srbija je izabrala nezavisnu politiku i zato se mi ne krijemo nigde, čak ni u ovim hodnicima. Želimo saradnju i sa Kinom, i Rusijom i Amerikom. Mi se suočavamo sa velikim problemom teritorijalnog integriteta Srbije, a to je problem Kosova i Metohije. Višedecenijski problem Kosova i dalje postoji, ali mi želimo da dođemo do rešenja i tome pristupamo hrabro. Mi želimo mir i stabilnost i zato želimo da nas velike zemlje sveta podrže na tom putu. Što je moje moje je, a što je vaše o tome ćemo da pregovaramo, tako mi to vidimo. Možemo da pregovaramo, ali Kosovo je autonomna pokrajina Srbije. Imali smo dijalog sa Albancima koji žive tamo, ali obaveze su za sada ispunili samo Srbi - rekao je Vučić.

15:41 - Uvek ćemo se truditi da zajedno gradimo stabilnost. Dolazim iz zemlje koja jemorala da primeni teške ekonomske mere. Želim da poručim građanima moje zemlje, danas smo uspeli da napredujemo i imamo rezultate koje neće moći da dostigne nijedna zemlja u regionu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija susreo se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, sa Zaevim itd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Jana

26.09.2019 14:03

Mir i stabilnost treba nama ali i celom regionu.

Davor

26.09.2019 14:09

Srbija zeli mir na Balkanu a to pokazuje i namerom da do resenja kosovskog problema dodje iskljucivo pregovorima sa drugom stranom.

Helena

26.09.2019 14:29

Tako je Vucicu, na srpskom jeziku da nas ceo svet razume

Lavica

26.09.2019 14:33

NEKA CEO SVET VIDI I KO JE PREDSEDNIK VUČIĆ I SRBIJA!