Brnabić: Razgovori Vučića u Njujorku i dobri i teški

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2019

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su sastanci predsednika Aleksandra Vučića u Njujorku sa svetskim zvaničnicima bili dobri i teški i da Vučić koristi svaku priliku da kaže koji je stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Ona je, gostujući na TV Pink, podsetila da je Vučić u Njujorku razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel na njen zahtev i da to dosta govori koliko ga ona poštuje i koliko ima poverenja u njega.

- Ekonomski, imamo dobre odnose sa Nemačkom, zahvaljujući poštovanju i poverenju koji je predsednik Vučić uspeo da izgradi sa kancelarkom. Svakako je jedna od najvažnijih tema bilo i pitanje KiM. Po svemu što vidim iz medija i kada se čujem sa predsednikom Vučićem, a čujemo se svakodnevno, to su bili dobri sastanci - rekla je Brnabić.

Ona je navela da predsednik argumentovano prikazuje kakva je trenutno situacija na KiM i u kakvoj poziciji su Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

- Srbija je danas dovoljno hrabra i snažna da pozove na kompromis. Nalazimo se u drugačijoj poziciji nego što smo bili pre 10 do 15 godina. To je teža situacija zbog svega što se desilo 2008. godine, kada je proglašena nezavisnost, 2010. - zbog mišljenja Međunarodnog suda pravde, prebacivanja pregovora iz UN u EU, nemoći naše doplomatije - navela je ona.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Brnabić je navela i da je jedan od važnih sastanaka bio i onaj sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma i najavila da će Svetski ekonomski forum u Srbiji otvoriti regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju.

- To će biti prvi regionalni centar koji Svetski ekonomski forum ima bilo gde na svetu. Dobro smo se pozicionirali, mnogo smo radili u poslednje tri godine, posebno u oblasti obrazovanja, i to je nešto što priznaje cela Evropa - navela je ona i dodala da su "to pohvalili svi uticajni evropski lideri, ali da kritizeri u Srbiji to ne vide".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Anna

26.09.2019 09:21

Poseta Njujorku je donela veliki dobrobit Srbiji.

Miki

26.09.2019 09:25

Vucic u Njujorku brani celovitost Republike Srbije, njegovi razgovori sa svetskim zvanicama nailaze na dobar odjek u svetu.

Dacha

26.09.2019 09:28

Znamo da predsednik cini sve da sacuva KiM, u to ce danas moci da se uveri i citav svet.

Ja

26.09.2019 10:45

Svaki njegov sastanak je tezak i mukotrpan. To on najbolje zna