Dačić u Njujorku poručio: Nema šanse da uđu u Interpol! Do kraja godine još 5 povlačenja priznanja tzv. Kosova!

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali sa predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN - rekao je Dačić.

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.


- I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru - podvukao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading