Božović osuo paljbu na Boška! Dveri su antievropska ekstremna desnica

Autor: Mediji, Republika

Vesti

28.09.2019

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da se Srpski pokret Dveri i njen lider Boško Obradović otvorenim nepoštovanjem ljudskih prava jasno deklarišu kao antievropska i ekstremna desnica.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Balša Božović / Boško Obradović

- Izjave predsednika Dveri o ljudskim pravima čine jasnom činjenicu da se politička organizacija sa takvim stavovima ne može boriti za poštovanje fundamentalnih vrednosti i sloboda - izjavio je Božović za beogradske medije i dodao da je poštovanje tih vrednosti i sloboda preduslov stvaranja moderne i evropske Srbije. On je naveo da je poštovanje ljudskih prava osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti.

Božović je rekao da izjavama kojima se ljudima drugačijeg seksualnog ili nekog drugog opredeljenja nešto zabranjuje predstavlja "najteži oblik kršenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima". - Upravo cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude da izvuče Srbiju iz radikalskog blata, koje se na vlast vratilo 2012. godine, koje je zemlju i društvo uništilo - rekao je Božović.

On je istakao da su svi ljudi ravnopravni i da ne sme da bude razlike u poštovanju njihovih ljudskih prava.

Nekoliko stotina Čačana, mnogi s decom, učestvovalo je juče u "Porodičnoj šetnji" u organizaciji gradskih odbora opozicionih stranka Dveri i Nova Srbija. Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je tom prilikom novinarima da su građani učešćem "odbranili tradicionalne i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih antiporodičnih i antihrišćanskih manifestacija u Čačku".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading