Vučević ne vidi problem u izbornim zakonima jer ih je donela sadašnja opozicija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.09.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da ucestvuju na izborima, imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama, programima i ciljevima, izjavio je funkcioner SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

On je naglasio da su mere za unapredenje izbornih uslova koje je Vlada usvojila dobar znak otvorenosti i saradnje i unapredivanja demokratskog ambijenta u državi.

- Birački spisak da se pregleda, finansiranje političkih stranaka, zabrana funkcionerske kampanje. To dosad nikad nije bilo - ističe Vučević.

Dodaje da je Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces.

Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni.

- Svi gradani znaju da ni ova, ni prethodna vlada, ni SNS nije menjao nijedan stav u izbornim zakonima - rekao je Vučević.

Vučević je govorio i o poseti delegacije Novog Sada Zagrebu i Hrvatskoj i najavljenom formiranju "malog Šengena" izmedu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Kako kaže, posetili su Zagreb, i Knin, a cilj posete je bio, između ostalog i da se obezbede tablet uređaji za srpske učenike u Osnovnoj školi u Kninu.

Navodi da je delegacija Novog Sada razgovarala tokom posete sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, predsednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, predstavnicima Srpskog nacionalnog vijeća...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Aca

29.09.2019 08:50

Njima je nekada odgovaralo kada su pobedjivali,sada kada ih narod nece, oni bi menjaju sopstven zakon.

Boza

29.09.2019 08:54

Sadasnja opozicija donela je te zakone a sada im navodno smetaju.

M Novosel

29.09.2019 08:56

Pa ako su izborni propisi bili dobri za vreme bivše vlasti, zašto ne bi bili dobri sada.

Miki

29.09.2019 09:13

Nisu problem izborni zakoni , opoziciji je problem sto ih narod nece.