VESIĆ BEZ OKOLIŠANJA: Đilas i Trajkovićeva bi da promene izbornu volju građana na KiM

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Spot koji je kandidat koalicije "Sloboda" na KiM Nenad Rašic objavio na albanskom jeziku pokazuje jasne namere liste Rade Trajković da se promeni izborna volja Srba koji žive na KiM", ocenio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić i istakao da je cilj da se na izborima na KiM izaberu predstavnici Srba koji bi, kako kaže, podržali Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i druge albanske partije.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je za Tanjug rekao da se iza obraćanja Rašića na albanskom jeziku u predizbornom spotu krije namera da se promeni izborna volja građana srpske nacionalnosti na KiM tako što bi deo albanskih birača glasao za listu Rade Trajković koja je, kako navodi, partner Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovica.

- Sada se jasno pokazalo kakav plan imaju Rada Trajković i Dragan Đilas na KiM. Očigledno da deo albanskih birača glasa za kandidate ove liste i da obezbede da neki od njih postanu poslanici kako bi sutra podržali Haradinaja, Tačija i ostale albanske partije da formiraju vladu - kaže Vesić.

Ocenio je da se na KiM sprema sličan scenario kao na izborima u Bosni i Hercegovini kada je deo bošnjačkih birača glasao za Željka Komšica i tako, navodi Vesic, izabran predstavnik Hrvata za kojeg većinski hrvatski narod nije glasao.

- Očigledno se i na KiM priprema da se izaberu poslanici za koje srpski gradani neće glasati kako bi se promenila izborna volja Srba na KiM - kaže Vesić.

Prema njegovim recima, to jasno potvrđuje plan koji je, kako, Đilas izrekao 2013.godine, a to je da se, kaže Vesić, isele svi Srbi sa KiM i na taj nacin reši kosovsko pitanje.

- Samo što im Đilas nije ponudio da se usele u njegove nekretnine kojih, po sopstvenom priznanju, ima u vrednosti od 25 miliona evra - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Milan

01.10.2019 15:44

UZALUD IM SVE..GRAĐANI BIRAJU

Bb0

01.10.2019 15:48

Puna podrska Vesicu.Govori koncizno i realno.

OM

01.10.2019 16:26

Svi znamo ko je Rada i ko je Djilas i koliko (ni)su pomogli i učinili za Srbiju i njene gradjane.

Loka

01.10.2019 16:27

Rada Trajkovic je izdajica Srpskog Naroda....