Šešelj pozvao da se glasa za Srpsku listu: To je patriotska dužnost

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2019

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, i sve druge koji su lojalni državi Srbiji, da u nedelju. 6. oktobra, masovno glasaju i podrže Srpsku listu, jer, kako je istakao, oči celog srpstva uprte su u njih.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojislav Šešelj

- U situaciji smo da treba sačuvati ono što bi se moglo sačuvati, a da bismo to postigli mi Srbi moramo biti jedinstveniji nego ikada na ovim izborima, i svi Srbi, Romi, Muslimani, Goranci, Turci i Albanci lojalni Srbiji treba da glasaju za srpsku listu - izjavio je Šešelj u intervjuu televiziji "Most".

Prema njegovim rečima, sve druge stranke koje se na ovim izborima predstavljaju kao srpske jesu "izdajničke", i zato ovoga puta čak i oni koji nikada nisu glasali na izborima u organizaciji Prištine treba da stisnu zube i daju glas Srpskoj listi.

- Veoma je važno da u toj skupštini u Prištini svih deset Srba budu pripadnici Srpske liste, da ne bude nijedan izdajnik - poručio je Šešelj, i pozvao i one koji nemaju dokumenta samoproglašenog Kosova da glasaju sa srpskim dokumentima.

 

 

- Onda ćemo se mi posle preganjati sa strancima zašto je toliko srpskih glasova odbijeno i osporiti regularnost izbora. Njihovo je samo da izađu - rekao je Šešelj.

SRS, kako je naglasio, kritikuje vlast kada zaslužuje, ali po ključnim nacionalnim pitanjima je jedinstvena sa vlašću.

- Pošto kosovski separatistički ustav i njihovi zakoni predviđaju da se neke važne odluke ne mogu doneti bez saglasnosti Srba, važno je da nijedan srpski glas ne odudara, da ne bude izdajnički. A Srpska lista je bliska režimu u Srbiji i sa njim se dogovara, i na taj način što će samo Srpska lista biti u skupštini u Prištini povećavamo nivo odgovornosti režima u Srbiji - kazao je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading