ROSU upada u Severnu Mitrovicu

Autor: Informer.rs

Vesti

04.10.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalna jedinica ROSU dobila je nalog iz Prištine da u najkraćem mogućem roku uhapsi dvojicu srpskih mladića iz severne Mitrovice koji, navodno, poseduju snimak ubistva Olivera Ivanovića. Njihova imena na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Prištini navela je Rada Trajković i to samo tri dana pre održavanja izbora na Kosovu i Metohiji.

Foto: Printskrin
ROSU

Upad ROSU na sever KIM uoči ili na dan izbora mogao bi da dovede do novih nereda, što Trajkovićeva i priželjkuje jer smatra da bi to smanjilo izlaznost srpskih birača u severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku koji listom glasaju za Srpsku listu. Manja izlaznost na severu odgovara Trajkovićevoj jer ona na sve moguće načine pokušava da spreči pobedu Srpske liste i razbije srpsko jedinstvo.

Kako Informer saznaje, u toku je izrada operativnog plana hapšenja mladića koji žive u severnoj Mitrovici.

- Kosovskoj policiji izdato je hitno naređenje da locira dvojicu mladića i da pod blokadom drži objekte u kojima se oni nalaze, sve dok iz južne Mitrovice, iz baze Belvedere, ne stignu pripadnici ROSU - kaže  izvor iz istrage.

Specijalni tužilac iz Prištine Sulja Hodža potvrdio je da je Rada Trajković na saslušanju navela imena dvojice srpskih mladića koji, navodno, poseduju snimak ubistva Olivera Ivanovića i da je za njima raspisana potraga.

Foto: youtube.com/Na drugi pogled
Rada Trajković

- Naredio sam njihovo privođenje. Oni se trenutno nalaze u severnoj Mitrovici. Očekujem da nam budu dostupni u što kraćem roku. 

Informer je u četvrtak pisao da će na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na KIM 6. oktobra severnom Mitrovicom, Leposavićem, Zvečanom i Zubinim Potokom patrolirati policajci iz Prištine, oni koji su letos zajedno sa pripadnicima ROSU hapsili i prebijali srpsko stanovništvo u južnoj srpskoj pokrajni. 

Tokom hapšenja dvojice srpskih mladića iz severne Mitrovice, zadatak policajaca iz Prištine koji će u severnoj Mitrovici nadgledati izborni dan, biće da omoguće bezbedan povratak specijalaca do baze Belvedere.

- Lokalna kosovska policija treba da locira mladiće i da ih opservira, da blokira njihove kuće i stanove. Hapšenje izvodi ROSU, a policajci iz Prištine "čiste" prostor tokom povratka do baze u južnoj Mitrovici - kaže izvor iz Kosovske policije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading