Sinod SPC odlikuje predsednika Srbije!

Autor: Kurir, Republika

Vesti

05.10.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće odlikovan ordenom Svetog Save na svečanoj akademiji u Sava centru 8. oktobra, prilikom obeležavanja jubileja Srpske pravoslavne crkve

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Kako otkriva izvor iz SPC, odluku o odlikovanju nedavno je doneo Sinod SPC.

Pomenutim ordenom odlikovan je i predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom nedavne posete Srbiji.

- Pored patrijarha Irineja, okupljenima će se obratiti i predsednik Aleksandar Vučić. Očekuje se prisustvo najviših državnih zvaničnika, predsednika RS Milorada Dodika, svih predstavnika Vlade, ambasadora - otkriva izvor.

Centralna proslava obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC biće održana od 6. do 9. oktobra, a svečanost će početi 6. oktobra okupljanjem patrijarha srpskog Irineja i svih arhijereja i molitvenim proslavljanjem u manastiru Žiča.

Srpska pravoslavna crkva pozvala je građane da u nedelju, 6. oktobra, u manastiru Žiča - centru samostalne srpske crkve, krunidbenom mestu kraljeva i sabornom hramu srpskog naroda, prisustvuju svečanoj sabornoj arhijerejskoj liturgiji koja će početi u 9 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zara

05.10.2019 16:31

Zasluzeno!