Srpsko-turski poslovni forum: Vučić i Erdogan poručili da je saradnja nikad bolja!

Autor: Republika

Vesti

07.10.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je srpsko-turski poslovni forum koji se održava u Beogradu povodom posete turskog predsednika Redžep Tajip Erdogana Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Erdogan i Vučić na poslovnom forumu

Forumu su prisustvovali predsednici dve zemlje, a tu su i predstavnici brojnih privrednih udruženja.

- Gradimo i nove autoputeve, moći ćemo da spajamo sve narode iz ovog regiona i da naši privrednici ostvaruju profit, a da time pomažemo i građanima Srbije. Ja vas molim da u oblasti tehnologije, robotike i svega drugog imate u vidu naše mlade, obrazovane ljude jer mnogo toga možemo zajedno. Ja mislim da je važno da predsednik Turske tokom posete nikada nije naišao na loš odnos nijednog građanina Srbije i ja to smem da garantujem i time se ponosim. Hvala vam na svemu! Živelo srpsko-tursko prijateljstvo! Dobrodošli Turci u Srbiju - završio je predsednik Srbije.

- Predsednik Erdogan je 2017. u naš region doneo velike promene. Verujem da kada budemo obilazili radove za godinu i po dana da će već biti pri kraju, da ćete moći da pogledate šta je to što ste vi doprineli razvoju ove zemlje. Mi imamo mesta u Srbiji koja su potpuno zaboravljena. Lebane bi potpuno umrlo da tamo nije truskog investitora proizvođača vunice, isto nam je i sa mnogim drugim mestima u koje malo ko ili govoto niko nije hteo da investira - kazao je Vučić.

Nakon turskog predsednika, obraća se i Aleksandar Vučić.

- Između Srbije i Turske znam da postoji ključna volja za to. sektori kao što su telekomunikacije, prevoz, uvećaćemo bilateralne trgovine. Mi smatamo zajedničkom viziju mir, zato želim da poručim privrednicima koji su ovde, hajde da to gradimo. Spremni smo da pružimo svaku vrstu podrške koja vam je potrebna - poručio je Erdogan.

Da podsetimo, predsednici Erdogan i Vučić su ranije imali sastanak u četiri oka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
OM

07.10.2019 16:20

Čim neka država donese odluku da poveća ekonomsku razmenu sa drugom i da investira u istu, to je znak da joj je stalo da ima dobru bilateralni saradnju.

Mia

07.10.2019 16:41

Treba jacati sto vise saradnju sa Turskom.

Petar

07.10.2019 17:38

Srbija postaje jaka zemlja sa kojom svi zele da saradjuju.Ulaganje Turske u nasu zemlju je veoma znacajno.

Tina

07.10.2019 18:17

Srbija i Turska imaju nikad bolje odnose!