Poslanici i predsedništvo u klinču: Rat među demokratama

Autor:

Vesti

08.10.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrate se opet dele, i to zbog dijaloga na koji vlast i opoziciju zove Evropska unija. Naime, lider stranke Zoran Lutovac i Predsedništvo DS smatraju da demokrate ne treba da se odazovu pozivu na sastanak sa Dejvidom Mekalisterom, dok, s druge strane, poslanici ove partije smatraju da dijalog na koji zove EU ne treba propustiti, kao što ne treba odustajati od partnerstva sa EU.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Lutovac

Izvori Srpskog telegrafa iz DS tvrde da je jedan broj poslanika preksinoć održao sastanak, na kome su većali na koji način bi mogli da se suprotstave odluci Predsedništva.

- Potpuno je očigledno da odlukama DS zapravo diriguje lider Partije slobode i pravde Dragan Đilas. On je otvoreno tražio da svi iz Saveza za Srbiju bojkotuju dijalog, a iako većina demokrata nije bila za to, predsednik stranke Zoran Lutovac izvršio je pritisak da se odluka ipak promeni. Sve to u dogovoru sa Đilasom. U stranci se već priča da Đilas sigurno nečim ucenjuje Lutovca, koji ga slepo sluša jer su ovakve stvari zaista neverovatne - tvrdi sagovornik Srpskog telegrafa, koji je dobro upućen u dešavanja u DS.

JASNE PORUKE

Koliko je situacija u DS zaoštrena, svedoče i otvorene poruke koje funkcioneri demokrata objavljuju na Tviteru. Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac očito smatra suludim bojkot dijaloga.

Šutanovac: Ma da, nećemo EU i OEBS u Srbiji, ali hoćemo Srbe u EU

- Ma da, nećemo EU i OEBS u Srbiji, ali hoćemo Srbe u EU. Ili grešim, možda u ODKB i Evroaziju!? - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Za odbijanje razgovora sa Makalisterom razumevanje nije imala ni Tamara Tripić, koja je kolegama i funkcionerima uputila jasnu poruku.

- Nadam se da znate šta radite! - napisala je ona na svom Tviter nalogu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

TALAC DUGOVA

Sličnog mišljenja je i funkcioner DS Slobodan Milosavljević, koji je za Srpski telegraf ponovio izjavu koju je, takođe, objavio na Tviteru.

- I kada se iz mnogo razloga sa nekim ne slažem i ne želim da razgovaram, a poštujem ga, uvažavam i znam da će mi jednoga dana biti partner, ja odem na sastanak i baš mu to kažem u lice i postavim uslove koje očekujem da ispuni da bismo nastavili razgovor. Respekt i partnerstvo sa EU - napisao je Milosavljević.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da ne znaju šta će i gde će.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Šutanovac

- DS je postao senka Đilasove mini-partije, talac okolnosti da upravo Đilas kontroliše njih, dug i rob predrasuda o političkoj i moralnoj ispravnosti bojkota izbora. Za DS je neprirodno da ignoriše izbore i ignoriše EU. Ako ovako nastave, uskoro neće biti nikog tamo da ugasi svetlo - smatra Stanković.

MOJ STAV: Ana Brnabić, premijerka

- Nisam imala informaciju da je DS otkazao učešće. Žao mi je zbog toga. Svaki dogovor je moguć kada razgovarate sa odgovornim ljudima. Kada razgovarate da ljudima koji ne žele nešto da urade, beže od svake odgovornosti, ne žele da preuzmu odgovornost ni za šta, onda je svaki dogovor nemoguć

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milan

09.10.2019 09:11

DS je postala poslušnik Đilasove mini-partije. Uskoro će i DS postati mini-partija za kombi.

Ruža

09.10.2019 09:14

Za DS je neprirodno da ignoriše izbore i ignoriše EU. Gde je tu demokratija?