Đilas ucenjuje DS svim sredstvima da ne ide na dijalog! Kena: Dolazimo na razgovore

Autor:

Vesti

07.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su demokrate odlukom da dođu na pregovore sa vlastima, uz posredovanje EU, šokirale lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa (ali i svog predsednika Zorana Lutovca, koji je pod jakim Đilasovim uticajem), za danas je zakazana sednica Predsedništva DS, koja bi to trebalo i da ozvaniči. S druge strane, Đilas je bukvalno ucenio Lutovca, uz pretnju da će mu otkazati svaku podršku, i traži od njega da na svaki način ubedi svoju partiju da ipak bojkotuje dijalog zakazan za 9. i 10. oktobar.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Dragan Đilas (okvir) / Radoslav Milojičić Kena

Savez za Srbiju u nedelju uveče je izdao saopštenje da će bojkotovati dijalog (bez objašnjenja, kako se to saopštava u ime celog saveza, čiji je član i DS, a demokrate su odlučile suprotno), a lideri SZS Đilas, Obradović, Jeremić pozirali su u subotu uveče na protestu "Jedan od pet miliona" trudeći se na svaki način da budu nasmejani. Njima se na ulici pridružio i Sergej Trifunović, čiji će PSG, međutim, doći u parlament i učestvovati u dijalogu.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena za Srpski telegraf kaže da je uveren da će Predsedništvo DS u ponedeljak doneti odluku o učešću u razgovorima jer bi sve drugo, kaže, bilo kršenje odluka koje su donete na glavnom odboru stranke.

- Mi biramo između zapada i evropskih vrednosti i ruskih lobista, koje u Srbiji predstavljaju Mlađa Đorđević i lider radikala Vojislav Šešelj. Siguran sam da će demokrate izabrati evropske vrednosti i da će sutra potvrditi odluku koju smo doneli na poslaničkim klubu - rekao je Milojičić.

Naglasio je i da se DS ne vodi odlukama ujedinjene Demokratske stranke ili Saveza za Srbiju, već, pre svega, odlukama članova Glavnog odbora DS. S druge strane, iz SZS su ponovili da su u kampanji bojkota, tokom kojeg sigurno neće paralelno pregovarati sa aktuelnom vlašću.

Iako smo ovim povodom odgovore pokušali da dobijemo i od predsednika DS Zorana Lutovca, on nam do zaključenja ove vesti nije odgovorio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Bojan

07.10.2019 07:37

Đilas puca pošavovima ! Vođa čopora je prošlost !

Laki

07.10.2019 07:39

Unutar opozicije je opste rasulo i cirkus......

zoki

07.10.2019 07:58

Djilas stalno nesto bojkotuje, igra se sa drazvom i narodom.

ana

07.10.2019 08:48

Djilasova ucenjivacka politika ponovo na delu.