Ana i Zorana se ne mirišu odavno! Ovako su se svađale premijerka i ministarka

Autor:

Vesti

10.10.2019

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štrajk taksista i njihov zahtev da se zabrani rad CarGo izazvao je trzavicu u vrhu vlasti koja je bila povod za najnoviji okršaj predsednice Vlade Ane Brnabić i resorne ministarke Zorane Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/S. MILJEVIĆ
Zorana Mihajlović / Ana Brnabić

Premijerka i ministarka redovno upadaju u klinč, a njihovo neslaganje seže od postavljanja Brnabićke na mesto šefa vlade.

Predstavljamo vam nekoliko okršaja dve dame!

Prevrtanje očima

Govor premijerke Ane Brnabić na konferenciji za medije "Duing biznis 2018: Jačanje konkurentnosti Srbije" nije se nimalo dopao ministarki saobraćaja... Blago rečeno, njoj nije bilo pravo što premijerka Srbije sve zasluge za elektronske građevinske dozvole pripisuje NALED, a to je i vrlo jasno pokazala prevrtanjem očima i klimanjem glave u neverici.

Rat zbog Rusije

Ministarka je prozvala premijerku i putem medija joj poručila da su transkript intervjua agenciji Blumberg, koji je kasnije dat ruskom ambasadoru, morali prvo da dobiju članovi Vlade. Brnabićeva je naime u tom intervjuu izjavila da, ako Srbija mora da bira između EU i Rusije, bira ovo prvo. Vlada sa Anom Brnabić na čelu formirana je svega 12 dana pre ovog događaja, a već su se osećale varnice.

Vučić rekonstruiše Vladu, ne Brnabićeva

O rekonstrukciji odlučuju Vučić i SNS, a ne Brnabićeva, poručila je Mihajlovićeva u jednom od poslednjih intervjua. Ona je tom prilikom poručila da iza nje stoje rezultati koji su merljivi bilo u kilometrima auto-puteva, pruga, bilo u rastu građevinske industrije, broja izdatih građevinskih dozvola i otvorenih gradilišta...

Brnabićeva kritikovala infrastrukturne projekte

U intervju za Srpski telegraf Brnabićeva je ranije navela da nam infrastrukturni projekti ne idu dovoljno brzo, kako nemamo dovoljno kvalitetnih firmi za projektovanje. Ona je tada navela da se tehnički projekti vraćaju na doradu i po nekoliko puta, što je očigledno bilo na Zoraninu adresu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
jelena

10.10.2019 10:40

Treba da se zna ko je stariji po činu.

Odgovori 13 0
Vuk

10.10.2019 13:34

Ne moraju one da se "mirišu" ali moraju da saradjuju. Sve sukobe izaziva ministarka, što je nedopustivo. Obično se dolazi do rešenja da se smeni ministar koji je u sukobu sa premijerom.