Kurti: Rašić je bio bolji ministar od svih šiptara!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.10.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za premijera Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti sastao se danas sa predstavnikom koalicije "Sloboda" Nenadom Rašićem.

RepublikaFoto: Republika
Rašić i Kurti

Kako je prenela prištinska Koha, Kurti i Rašić sastali su se u jednom hotelu u Prištini.

Nakon sto su Haradinaj i Tači javno zahvalili Jeremiću za nezavisnost, Kurti Nenada Rašića proglasio za najboljeg ministra takozvanog nezavisnog Kosova!

Posle sastanka, Kurti je rekao da se sastao sa Rašićem kako bi razgovarali o izbornom procesu u srpskim opštinama, negirajući da je to bio sastanak na kome bi se moglo razgovarati o mogućoj koaliciji, pišu Kosovski mediji.

- Moram vam reći da je Rašić jedan on najboljih ministara nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, a ja sam razgovarao sa njim o izbornom procesu, kako je išao u naselja sa srpskom većinom i on je veoma razočaran zbog mnogih neregularnosti i kršenja. Tako da to nije bio sastanak o sledećoj vladinoj koaliciji jer ćemo se više baviti razgovorima koje imamo sa demokratskom unijom Kosova, ali sam ja bio zainteresovan da čujem od njega o procesu prelaska na naselja sa srpskom većinom - rekao je Kurti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Samoopredeljenje je, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra. Kurti je već zapoceo sastanke o mogućnostima formiranja nove vlade.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja u više navrata naglašavao da ne smatra da je potrebno da u njegovoj vladi budu predstavnici Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, već samo oni Srbi koji poštuju i priznaju kosovske institucije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
star

13.10.2019 10:52

Za kosovske albance će naravno sve izdajice srpskog roda biti podobni i dobri ljudi, kao što su jeremić, Tadić i sada Rašić.

Jana

13.10.2019 10:56

Nema pravo da predstavlja Srbe jer ga Srbi i nisu birali.

Vladimir

13.10.2019 11:00

Čuj ovo Rašić bio bolji ministar od svih šiptara,ne bi me začudilo da ovaj idiot Kurti izjavi i da je ovaj izdajnik "najveći" srbin.

Miki

13.10.2019 11:12

Ovo je prosto neverovatno, da se ne uvazava izborna volja Srba na KiM, zar je to demokratsko i multietnicko Kosovo, koje propagiraju Albanci.