Pao dogovor! Vučić se sastaje sa Putinom u decembru, Medvedev dolazi u Beograd

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.10.2019

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dogovorio sam da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić sa ruskom delegacijom

O tome, kao i o odnosima Srbije i Rusije, on je danas razgovarao sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

- Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti - kazao je on na sastanku.

Vučić je rekao da su politički i ekonomski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

- Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, a najvažniji je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. I hvala i vama i predsendiku Putinu na toj podršci. Naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose - rekao je Vučić u obraćanju Matvijenko na ruskom jeziku.

Predsednica Saveta federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta), istakla je danas u razgovoru sa Vučićem njegove reči sa otvaranja skupštine Interparlamentarne unije o tome da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, naglasivši da nemaju svi takvu priviliegiju kao Srbija.

Matvijenko, koja predvodi rusku delegaciji na skupštini IPU, izrazila je zahvalnost za veoma uspešnu organizaciju jednog ovako krupnog dogadjaja kao što je skupština Interparlamentarne unije, jer su svi učesnici, kojih je veliki broj, mogli da se uvere svojim očima u to i da osete gostoprimstvo i dobre namere srpskog naroda.

Ona smatra da to što je doneta odluka da se ovakav dogadjaj održi u Srbiji, predstavlja priznanje autoriteta parlamenta naše zemlje. Ona je, takođe, prenela Vučiću pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Rekao mi je da vam prenesem pozdrave i da čeka sa nestrpljenjem vaš susret u decembru - rekla je ona.

Takođe, ona je dodala da posebni odnosi između Vučića i Putina zasnovani na međusobnom poverenju, značjano utiču i određuju tok bilateralnih odnosa.

- Zahvaljujući vašim naporima ti odnosi su dobili strateški karakter i posebno se ceni vaš lični doprinos razviju odnosa između naših zemalja - dodala je Matvijenko.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije odlikovan Ordenom Aleksandra Nevskog što, kako kaže, nije bilo slučajno, već je usledilo pre svega zbog njegovih napora na čuvanju nacionalnih interesa Srbije i širenju veza između dve zemlje.

Takođe je istakla da posebno značajan događaj predstavlja potpisivanje Sporazuma između Srbije i Evroazijske ekonosmke unije 25. oktobra u Moskvi.

Matvinjenko je podsetila da Rusija realizuje veoma krupne projekte, navodeći "Turski tok", a od predsednika Srbije je želela da čuje da li će deo tog projekta preko teritorije Srbije biti završen do kraja godine.

- Sve će biti završeno kako smo i obećali, do kraja godine - odgovorio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Vanja

14.10.2019 10:31

Jedan je Putin!!!

marina

14.10.2019 10:49

Radujemo se poseti ruskih prijatelja.

Saska

14.10.2019 11:02

Srbija je danas postovana zemlja zahvaljujuci Vucicu.

Miša

14.10.2019 11:05

Stižu naši dragi i pravi prijatelji iz Rusije, uvek smo imali podršku od njih