Vučić najavio šta će se desiti na Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

16.10.2019

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačni cilj Prištine je hapšenje komandanta kosovske policije za sever Kosova i Metohije Željka Bojića, upozorio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je rekao da Priština jučerašnjim upadom specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i hapšenjem Srba primorava srpske policajce da budu "gori Albanci od Albanaca", što, kaže, oni neće biti, te istakao da je im konačni cilj da uhapse komandanta policije za sever KiM.

- Sve što rade, to je da zloupotrebe nešto i pokušaju da od Srbije naprave krivca. Ali, i svemu tome mora da dođe kraj i svim tim njihovim pričama - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska internata Vojne gimnazije u Beogradu.

On je ukazao da je jučerašnji događaj 100. stvar koju su uradili, te podsetio da hapšenje Marka Đurića prošlog marta i upade na sever više puta, tobož, kako kaže, zbog hapšenja ubica Olivera Ivanovića.

- Onda sam u Briselu čuo od albanskih lidera da je to urađeno da bi se neki iselili sa severa Kosova. Oni to ne kriju i to nije nikakva tajna - poručio je Vučić.

Kako je istakao, svim što su juče uradili, primoravaju srpske policajce na severu da budu gori Albanci od Albanca, što oni, podvlači, neće biti, a sve sva konačnim ciljem da uhapse komandanta policije na severu Željka Bojića.

RepublikaFoto: facebook.com/Klan Kosova
ROSU

- Samo da bi sprečili da Srbi budu Srbi, jer jedini Srbin možes da budeš i da se kucaš jajima sa Haradinajem, ako si njegov poslušnik i nemaš nikakve veze sa Beogradom i Srbijom. Kao što su pojedini od nekih njegovih 'kućnih' Srba - rekao je Vučić.

On je pozvao srpski narod na Kosovu i Metohiji na jedinstvo i da se ujedine snažnije nego ikada do sada i da danas takvu poruku pošalju.

- Sve što imam da kažem je da će Srbija sačuvati svoj narod, zaštiti ga i da neće sedeti skrštnih ruku - poručio je Vučić.

Dodao je i da odavno nema poverenje u ljude koji lažu sedeći sa istim stolom, o ZSO, taksama...

- U Briselu su mi rekli da će takse da budu ukinute za sedam dana. I Albanci i Evropljani. I sad će mnogi Srbi da kažu da sam ja kriv što su me lagali - rekao je Vučić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Igor

16.10.2019 07:51

Predsednik Vučić se lavovski bori za Kosovo i naš narod na njemu, ali međunarodna zajednica ne poštuje ni jedan dogovor, ni jednu datu reč Srbiji !

Ranka

16.10.2019 07:52

Najavio je Vučić i na žalost se to i obistinilo. Srbi moraju da budu pribrani.

OM

16.10.2019 08:05

Sve je ovo zato što su izgubili u Interpolu ...

Miki

16.10.2019 08:26

Albanci jasno stavljaju doznanje Srbima da za njih na Kosmetu nema mesta, to treba spreciti sto pre.