Vučić na konferenciji sa ruskim premijerom: Srbi i Rusi neće dozvoliti prekrajanje istorije

Autor: Republika

Vesti

19.10.2019

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na zajedničkoj konferenciji za medije sa ruskim premijerom Dmitri Medvedevom nakon potpisivanja brojnih sporazuma dve zemlje da Srbija i Rusije neće dozvoliti falsifikovanje istorije.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Medvedev i Vučić u Palati Srbije

- Osećamo veliku čast jer sa nama obeleževate 75. godišnjicu oslobođenja Beograda. Mi smo ponosni na činjenicu da i danas predstavljamo snagu koja se bori protiv falsifikovanja istorije. Vaša poseta je dokaz da nećemo dozvoliti prekrajanje istorije - rekao je Vučić na početku obraćanja.

On je kazao da su odnosi na najvišem nivou u  poslednjih nekoliko decenija, puni razumevanja.

 

Rusi će piti srpski vinjak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je i da je ekonomska saradnja je na visokom nivou.

- Rusi će moći da probaju srpski vinjak, koji je mnogo bolji od francuskog konjaka, hvala našim prijateljima što su oslobodili svoje tržište za naše proizvode. Za 8 odsto viša trgovinska razmena naše dve zemlje i ubedljivo najveći izvoz u Rusku Federaciju garantuje dobru budućnost Srbiji - rekao je srpski predsednik.

 

- Našu saradnju razvijamo da jedni drugima pomažemo i u međunarodnim institucijama. Hvala Medvedevu i Putinu što uvek imaju vremena da nas čuju i saslušaju poziciju koju Srbija ima u političkom smislu. Jedna od najvažnijih tem asu ekonomski odnosi - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ponosan na Vojsku Srbije i da je razlika "kao nebo i zemlja" u njenoj opremljenosti danas u odnosu na ranije.

- Uspeli smo da dođemo do toga da kupimo 19 helikoptera, a nismo u poslednjih 40 godina kupili nijedan. Mi to ne bismo mogli bez vaše podrške. Vi znate da mi nikoga ne ugrožavamo već da bismo bili sigurni da možemo da zaštitimo svoje nebo i svoju državu - kazao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Sara

19.10.2019 17:30

Srbija i Rusija su kroz istoriju uvek bile prijatelji, a danas je to prijateljstvo osnaženo i učvršćeno.

Helena

19.10.2019 17:36

Revizija istorije i dogadjaja nije moguca.

Jole

19.10.2019 17:38

Srbija i Rusija nece dozvoliti da neko prekraja istoriju.

Dragan

19.10.2019 17:45

Srbija nikada nece uvesti sankcije Rusiji kao sto ni Rusija nece okrenuti ledja Srbiji. Medjusobno poverenje je nesumnjivo.