ŠIPTARI, USTAŠE I BALIJE usred Njujorka protestovali protiv Srbije, razvili zastave "velike Albanije" i tražili kazne za "SRBE ZLOČINCE"

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

30.10.2019

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci, Hrvati i Bošnjaci protestovali su juče ispred srpskog konzulata u Njujorku, zahtevajući od Srbije, kako su naveli, da pronađe i kazni zločince, odnosno one koji su tokom ratova u bivšoj SFRJ, navodno, izvršili seksualno nasilje nad 70.000 žrtava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Sramni protest je organizovala albanska zajednica u SAD, u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom, a miting su nazvale "Protest za našu pravdu".

Protest je počeo u 11 sati a, kako prenosi "Indeksonlajn", njima se u tome pridružila i međunarodna organizacija za ženska prava, američki kongresmen Eliot Engel, inače albanski lobista i sponzor Rezolucije o braći Bitići, predsedavajuća ženske grupe Gradskog veća Njujorka Karlina Rivera, nekadašnji diplomata Vilijam Voker, bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, porodica braće Bitići i drugi.

Protest je trajao sat vremena, a vodio ga je njujorški albanski odbornik Mark Djonaj, koji je dan ranije pozvao sve Albance u Americi da se pridruže skupu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading