Ðurić: Ne pretite Srbima, umećemo da ih zaštitimo!

Autor: Tanjug

Vesti

30.10.2019

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je danas da je ispisivanje pretećih poruka na Domu kulture i osnovnoj školi u Babinom Mostu kod Obilića tužan pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i upozorio ih da ne prete Srbima jer će Srbija umeti da zaštiti svoj narod.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Ispisivanja pretećih poruka tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i koliki ih ljudski i civilizacijski jaz odvaja od normalnih ljudi. Vandalizovanje doma kulture grafitima UČK pokazuje koliko su oni daleko od kulture i mogućnosti da žive u zajednici sa bilo kim ko ne deli njihove šovinističke i rasističke poglede na svet - ocenio je Ðurić.

Kako kaže, ne možemo se praviti slepi i ne zaključiti da taj incident i mnogi drugi pre njega nemaju veze sa sveopštom radikalizacijom na KiM i političkim uspehom albanskih ekstremističkih snaga na poslednjim izborima, koji je očito dao vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima i ohrabrenje najagresivnijima.


On je upozorio ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću srpske dece i da ne prete Srbima, jer će, kako je naveo, Srbija umeti da zaštiti svoj narod od nasilja i proterivanja u svakom delu Kosova i Metohije.

Nepoznati počinioci ispisali su u toku noći grafite OVK i OVK Kosova na zidu Doma kulture u multietničkom selu Babin Most kod Obilića i oštetili dečije igralište koje se nalazi u sklopu tog objekta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Miki

30.10.2019 11:03

Drzava ima mehanizme kojima ce zastiti Srbe na KiM.

gaga

30.10.2019 11:06

Mržnja im ne može doneti ništa dobro.

meda

30.10.2019 11:30

Mrznja ne moze da im donese nista dobro

meda

30.10.2019 11:32

Drzava ce zastititi Srbe na KIm