Uzbunjivač Lazar Lešnjak o torturi koju je preživeo od Marka Bastaća: Mogli su da mi traže da ih oralno zadovoljim, na sreću nisu!

Autor:

Vesti

31.10.2019

21:30 >> 21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kum Marka Bastaća uzbunjivač Lazar Lešnjak opisao je pakao kroz koji je prošao zbog toga što je odbio da učestvuje u korupcijsko kriminalnim radnjama u režiji provog čoveka beogradske opštine Stari Grad.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Lešnjak

U svom šokantnom svedočenju za televiziju Pink i emisiju Crna hronika Mladena Mijatovića, Lešnjak je do detalja objasnio kako je počelo njegovo poznanstvo, kasnije prijateljstvo i kumstvo sa Marko Bastaćem, kao i kako je i zbog čega došlo do razlaza za gradskim zvaničnikom.

Takođe, on opisio i torturu kojoj je bio podvrgnut, kao i kakve bizarne ide su Bastaću padale na pamet.

Kako je sve izgledalo u hronološkom redu, pročitajte ispod.

***

22:30 - U nastavku šokantnog svedočenja, Lazar Lešnjak otkrio je najbizarniji detalj iz torture kojoj je bio podvrgnut od strane Marka Bastaća.

- U jednom trenutku, posle nekoliko flaša vina, palo im je na pamet da bi ja trebalo oralno da ih zadovoljim, što se na sreću nije desilo - rekao je Lešnjak.

22:28 - Lešnjak je istakao i da mu se čini da se Marko Bastać preporučuje škaljarskom ili kavačkom klanu, s obzirom na to kako su se nad njim iživljavali. 

22:27 - Dobro je da sad ostao živ - odgovorio je Lešnjak na pitanje šta je prvo pomislio kada su ga odvezali, nakon devet sati torture koju je preživeo.

22:25 - MARKO MI JE REKAO DA NE ŽELI DA ME VIDI

Marko mu je, kad ga je pustio poručio da više ne želi da ga vidi, niti da čuje da se bavi politikom.

- Otputovao sam u Francusku da se sklonim od svega. Međutim, ipak sam rešio da se vratim i prijavim sve.

Foto: Printskrin/Studio B
Bastać i Lešnjak

22:24 - KLIJENT MU SE POJAVLJUJE ISPRED ZGRADE

- Tražili su mi da im vratim službeni telefon, ali su zaboravili da ga isključe, zbog čega sam doživeo da mi se klijent pojavi ispred zgrade i sazna gde živim i da me pita: "Pa gde si ti kad te zovem?"

22:22 - ODVEZAN JE OKO 5 UJUTRU

Pušten je oko pet sati ujutru...

- Do juče nikome nisam rekao dok se kao uzbunjivač nisam obratio institucijama grada. Moja supruga ništa nije znala o tome. Rekao sam da ne radim u Opštini Stari grad i da sam se nešto posvađao s Markom.

22.16 - RAZMIŠLJAO SAM DA LI ĆU I KAKO STIĆI KUĆI

- Razmišljao sam šta ću sutra reći ukućanima. Ujutru je došao markov brat Vojislav i udario me nekoliko puta po licu izgovorivši: "Budeš li nekom ispričao šta se desilo nećeš se provesti dobro ni ti, ni tvoja porodica!". Dobio sam prethodne večeri nekoliko udaraca od Marka u stomak ostavši bez vazduha...

Foto: printscreen/TVPink

22.13 - KAKO JE DOŠLO DO RAZLAZA SA KUMOM?

Pozvan je sa još dvojicom na razgovor u 21 sat. Kako kaže, nije znao ni šta je tema razgovora. Sačekale su ih tri stolice. Ubrzo pušta drugu dvojicu i Lešnjak ostaje sam, vezan...

Postavlja nam pitanja da li poznajemo neke izvršitelje u Starom gradu.

Naredna pitanja ne tiču se samo količine novca koji nisam predao, nego tipa: Gde si sedeo kada ste se našli? Onda dobijem šamar. Sledeće pitanje: "Šta ste pili?". Udara mi šamare na svako postavljeno puitanje.... - priseća se Lešnjak.

- Dobijao sam udarce vijačom za preskakanje po telu - ispričao je vidno uznemiren.

Dobija sve više udaraca, ali ne na vidnim mestima, jer Bastać nije želo da se sazna za to.

22.05 - KAKO SE UPOZNAO SA MARKOM

- Marka sam upoznao 2006 u DS čiji smo bili članovi. Tada je počelo druženje i posle sam ga pozvao da budemo kumovi. Od 2012. do 2016. bili smo članovi veća, dok on nije postao predsednik opštine.

Foto: printscreen/RTVPink
Lazar Lešnjak

- Slao sam inspektore da zaustave graditelje, ali je njima rečeno da objekat neće biti srušen ako obezbedi finansijsku nagradu. Ja sam kao njegov venčani kum bio zadužen da nosim te koverte Marku Bastaću. Kada mu jednom nisam odneo, život mi je postao pakao - ispričao je Lešnjak koji je rekao da su nelegalni investitori novac davali ili direktno njemu ili Bastaću.

Primoredaja se odigravala na tajnim lokacijama uglavnom u kovertama.

Nekoliko desetina hiiljada evra je tako razmenjeno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Elena

31.10.2019 21:31

Sve ovo sto je covek izneo o Bastacu je uverljivo,jer svi znamo kako se do sad ponasao.

Laza

01.11.2019 05:18

Ovo je necuveno.

Milanko Vitomir

01.11.2019 06:30

Da nije tačno, onda bi Bastać prista da se podvrgne ispitivanju na poligrafu.

Uros

01.11.2019 08:32

Ozbilje optuzbe i za Bastaca i za samog Lesnjaka, jer su obojica ucestvovali u korupciji i kriminalu .