Naprednjaci vagaju: Deo funkcionera SNS želi da pošalje SPS u opoziciju

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2019

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

eogradski Kurir u sutrašnjem broju piše da "posle otkrića da lider SPS-a Ivica Dačić ''šuruje'' sa opozicionim liderima, pojedini naprednjaci smetraju da je prokocako poverenje koje mu je ukazano kada ga je lider SNS pozvao u vladajući blok".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

List podseća da je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vućić za ponedeljak zakazao sednicu Predsedništva stranke na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem savezu, jer sumnja u lojalnost koalicionih partnera, što je pojačano posle otkrića da Dačić "koketira" sa opozicijom.

Pojedini naprednjaci, dodaje list, čak smatraju da je vreme da SPS ide u opoziciju.

Kurir podseća da je lider PSG Sergej Trifunović otkrio da ga Dačić navodno zove "zbog svega i svačega" i traži da ga ne napada u javnosti jer su drugari, čime je, kako je ocenjeno, potvrđeno da lider SPS-a "šuruje" sa opozicijom, na čelu sa liderom SZS-a Draganom Ðilasom.

Zamera se i to što SPS ćutke posmatra napade na Vučića i SNS, od kojih su pošteđeni Dačić i njegovi partijski drugovi, piše Kurir.

Pojedini funkcioneri SNS-a smatraju da su socijalisti prokockali poverenje koje ime je ukazao Vučić kada ih je pozvao u vladajući blok, iako nije morao, jer su naprednjaci imali dovoljno mandata da sami formiraju vladu, i da je socijalistima mesto u opoziciji.

Među njima je i poslanik i član Glavnog odbora SNS-a Dragan Šormaz, koji ističe da socijalistima "ništa ne veruje" i ocenjuje da su oni "grupa ljudi koje interesuju samo privilegije, da nemaju ni program, a izgubili su i ideologiju".

 

 

- Trifunović je daleko od cvećke, smatram da je osoba koja je potpuno zalutala u politku, bez trunke političke pismenosti, ali verujem da ga je Dačić zvao - kaže Šormaz.

On dodaje da se pokazalo da, dok se Vučić bavi teškim državnim pitanjma, poput KiM, Dačić skuplja političke poene.

- Dačić je uvek to radio, ali sada najviše na račun predsednika Vučića. Njemu je samo bitna pozicija i ništa više, Vučić radi, a on se slika, putuje, peva i veseli se - naveo je Šormaz.

Kurir prenosi i izjavu funkcionera SPS-a Branka Ružića, koji kaže da se ni na koji način ne dovodi u pitanje ni lojalnost ni iskrenost u komunikaciji i saradnji SNS-a i SPS-a.

- Umeša se tu ponekad neko od novopridošlih političkih lidera, kao što je Sergej Trigunović, koji jedne nedelje priča da mu je SNS nudio pola miliona evra, posle priča kako ga Dačić zove i onda to neko iskoristi. Možda se to pogrešno shvati ili interpretira i onda nastane haos. Nema razloga za haos - rekao je Ružić.

On je dodao da očekuje da se i SPS pripremi za izbore i da napravi što bolji rezultat, kao i da će se ta stranka boriti da osvoji 15 odsto glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading