UDAR NA VUČIĆA: Udružili se Dačić, Trifunović i Đilas!

Autor:

Vesti

02.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nož u leđa Vučiću! Ivica Dačić, predsednik SPS, koji je sa SNS u koaliciji, udružio se sa opozicijom i sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i prvim čovekom Pokreta slobodnih građana Sergejem Trifunovićem, s kojima zajedno udara na Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ivica Dačić (levo) i Aleksandar Vučić (desno)

Kako saznaje Srpski telegraf, Vučić je sazvao hitnu sednicu Predsedništva SNS, na kojoj će jasno poručiti svojim stranačkim kolegama da su sami u borbi za Srbiju, te da ni na koga drugog ne mogu da računaju.

- To će biti prva tačka dnevnog reda. Vučić će o svemu što se dešava obavestiti ljude sa kojima u stranci najbliže sarađuje. Tražiće od njih da definitivno shvate da se više ni na koga ne mogu osloniti i da to najozbiljnije shvate i prihvate. Uostalom, zar mislite da je slučajno što za dve godine niko iz SZS i PSG nije nijednom, ali bukvalno ni jedan jedini put, napao Dačića. Ili što se lider SPS tako retko oglašava dok traju besomučni napadi na Vučića. Setite se, na primer, situacije kada je opozicija opkolila zgradu Predsedništva Srbije dok je predsednik bio unutra - objašnjava naš sagovornik iz samog vrha SNS.

TEKTONSKI POTRES

Ovakav tektonski potres u vladajućoj koaliciji razumljiv je nakon što je Sergej Trifunović, gostujući u jednoj TV emisiji, zajedno sa Đilasom, rekao da ga Dačić non-stop zivka, te da mu se žali kada ga ovaj javno proziva.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Đilas (levo) i Trifunović (desno)

- Dačić ima običaj da me zove zbog svega i svačega. U zadnjem razgovoru, obično kad ga ja ili Branislav Trifunović ispljujemo na televiziji, Dačić pita: "Pa što, mi smo drugari" - naveo je, između ostalog, Trifunović.

Predsednik Vučić u petak je, odgovarajući na novinarsko pitanje, poručio da ne zna da li Trifunović laže, te da Dačić i SPS imaju pravo na svoje političko delovanje i da Dačić radi ono što je posao njegove partije.

- Ne mislim da je Trifunović neki istinoljubiv čovek, ali nemam razloga ni da sumnjam u to što je rekao. Jeste primetili da sam ja uvek jedina meta ili neko od ljudi iz SNS? Niti se ljutim na Trifunovića, niti na Dačića, to su njihove kombinacije - rekao je Vučić.

Dačić: Sergej je lažljivi gad

Ivica Dačić je u izjavi za Srpski telegraf poručio da je Trifunović lažljivac.

- Dok sam bio na Savetu bezbednosti i borio se za Srbiju, on je našao za shodno da po ko zna koji put napada SPS i mene. On je jedan lažljivi gad koji ima zadatak da me napada i stvara razdor između mene i Vučića. Pa šta je pričao pre nedelju-dve, da su mu nudili pare da mene zameni u Vladi, misleći da ću ja da nasednem i da krenem da napadam Vučića - iziritirano je poručio Dačić.

Trifunović sad, prema njegovim rečima, hoće da kaže da Dačić s njim koketira protiv Vučića.

- A prošle nedelje ga je nazvao govedom. Ja se sa njim nisam čuo telefonom niti video otkad je počeo da se bavi politikom, znači više od dve i po godine. Što bih ja njega zvao, koji je on faktor da bih ga ja zvao? On je izgubio više razum - zaključio je Dačić.

On je istakao da ništa ne očekuje ni od SPS, niti od političkih protivnika, te da je jasno da SNS mora dobro da se pripremi za naredne izbore.

NIŠTA NE ČUDI

Analitičar Marko Matić kaže da je, iako nema previše razloga da se veruje Trifunoviću, činjenica da su Dačić i SPS više puta u prošlosti pokazali da su skloni političkoj trgovini i verolomnom ponašanju kada im to donosi korist.

RepublikaFoto: Tanjug
Matić: Dačić i SPS više puta su pokazali da su skloni političkoj trgovini i verolomnom ponašanju

- Zato je ključno da SNS zadrži natpolovičnu većinu na predstojećim izborima kako ne bismo kao država ponovo postali taoci ucena malih partija od kojih zavisi formiranje većine. U tom smislu SPS može da bude koristan partner, kada od njih ne zavisi većina, ali i veoma opasan i beskrupulozni ucenjivač kada se ta stranka nađe u poziciji da od nje bilo šta suštinski zavisi - kaže on za naš list.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Srpski telegraf da je naš politički život takav da se ne zna da li Trifunović provocira ili govori istinu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Stanković: SNS i SPS su partneri, ali to ne moraju nužno da budu

- Kao što ne znate da li ga Dačić zaista zove ili ne. Ništa ne čudi, pa ni koketiranje nazoviideoloških protivnika. Ali, mimo tih natpisa i nagađanja, jasno je da su SNS i SPS partneri, kao i da to ne moraju nužno da budu ukoliko se okolnosti promene - kaže Stanković.

S druge strane, medijski stručnjak Nebojša Krstić kaže da samo magarci objavljuju sadržinu svojih privatnih dijaloga s bilo kim.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Krstić: Samo magarci objavljuju sadržinu svojih privatnih dijaloga s bilo kim

- Takođe, Trifunović je sebe deklarisao kao čoveka koji, osim što neguje prostakluk, govori i najneverovatnije laži samo da bi bio u centru pažnje. On je nesimpatična varijanta Belog - rekao je Krstić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Baka

02.11.2019 11:10

Smislili kako da posvadjaju Vucica i Dacica.

Crni

02.11.2019 12:58

A ko je iz SNS nudio Sergeju Dacicevo mesto u koaliciji?