Vučić o razgovoru sa Palmerom: Rekao sam mu sve u lice, nisam se, kao neki, krio u mišju rupu

Autor: Tanjug

Vesti

04.11.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas zvaničniku američkog Stejt departmenta Metjuu Palmeru izgovorio stvari koje naši predstavnici nikad ranije nisu rekli američkim zvančnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Danas ste mogli da vidite, i ko hoće da bude pošten prema sebi, bar zbog jedne sitnice ste mogli da budete ponosni na svoje rukovodstvo. . . Izgovorio sam stvari koje niko od naših predstavnika nikada u lice nije izgovorio američkim zvančnicima - rekao je Vučić i dodao da je i Palmera javno "suočio" sa delom iz kosovskog ustava koji isključuje mogućnost formiranja vojske, koji je Priština bez problema prekršila.

- Ne mislim da sam bio previše hrabar, otvoreno smo razgovarali, pitao sam ga sve, on je mene pitao, ti razgovori nisu uvek laki - dodao je predsednik.

On je tako odgovorio na pitanje da li je Palmera pitao da li i kakve obaveze ima Priština kako bi bio nastavljen dijalog i kako bi se išlo ka postizanaju rešenja koje bi zadovoljilo i Srbiju.

 

 

- Naravno, da sam mu rekao. Ni za mene, ni za njega to nisu bili laki razgovori. Ali, da li treba da zamajavam narod i da kukam zbog toga...? Pa, kandidovao sam se za mesto za koje sam znao da nije lako - istakao je Vučić.

Kako je rekao, danas je najotvorenije govorio i pred Palmerom kako su kosovski Albanci prekršili čak i ustav svoje lažne države.

- To sam naočigled Palmera izneo, bez problema i ponosan sam na to i moja deca će jednog dana to da pokažu i da kažu da se nisam sakrio u mišju rupu, posebno ne kao ovi iz tzv, naglašavam tzv. demokratskog bloka - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
mara

04.11.2019 18:30

Nema razloga da se ne govori u lice Palmeru! On nikada neće biti prijatelj kao ruski prijatelj!

djomla0022

04.11.2019 19:11

Ovo nam mozda nece nista pomoci, ali smo iskoistili priliku da sve kazemo u lice.

Mia

04.11.2019 19:23

Vucic nista ne krije. Naravno da ce da kaze sve u lice.

Hedona

04.11.2019 20:04

Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Vučić i Palmer treba da gradi dobre odnose.