Vučić najavio enormne državne investicije: 500 miliona u digitalizaciju, 500 miliona za stanove za mlade

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2019

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da država sprema ozbiljne programe kako bi mladi ostali u zemlji, najavljujući da će 500 milion evra biti uloženo u digitalizaciju i naučno tehnoloske parkove a da će 500 miliona evra biti uloženo u stanove za malde bračne parove.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

On je istakao da se mora ulagati u skolovanje, profesore za IT, dualno obrazovanje.., a kao pozitivan primer naveo firmu Nordeus.

Istakao je da u Srbiji nema dovoljno majstora i radnika i da zato moraju da se angažuju stranci kao i da zato traži radne dozvole za ceo region, jer, kako kaze, neko mora da radi sve ove projekte koji se planiraju u Srbiji.

Istakao je da je važno da mladi mogu da dođu do stanova.

- Hoćemo mladima da ponudimo budućnost, školovanje, posao, da se odvoje od roditelja brze i lakše, za to će biti uloženo 500 miliona evra u stambenu izgradnju za mlade bračne parove tokom četiri godine i da će u dobrom delu to biti bespovratna sredstva, jeftini stanovi, uz velike popuste.

Kaže da bi iduće godine trebalo da se uloži 80 do 90 miliona evra, a da će cena kvadrata biti 400 evra.

- Neće morati punu cenu da plate odmah, već narednih deset godina - napomenuo je Vučih.

 

 

Kaže da ima onih koji će da kupuju luksuzne stanove, i da je svih 13 zgrada u Beogradu na vodi prodato po ceni do čak 7.000 evrra po kvadratu.

Naveo je da će se ulagati i u proširenje skladišta Banatski dvor, kako ne bismo morali da brinemo o gasu.

Govoreći o svemu što je urađeno proteklih godina, naveo je hiljade obnovljenih fasada, trgova, ulica.. i da se nikada nije toliko gradilo.

- Sanjao sam dan da nam prosečna plata bude 500 evra - rekao je Vučić, ističući da smo već ispred BiH, a u decembru ili januaru bićemo i ispred Crne Gore.

Napominje i da je Beograd sa platama dramaticno skočio u odnosu na ostatak Srbije i da je milijardu i 250 evra budzet glavnog grada, koji je 2013. bio 575 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Mina

06.11.2019 09:05

Ovo su zaista divne vesti

Ivana

06.11.2019 09:07

Srbija napreduje i to je bas vidljivo

Zoran

06.11.2019 09:16

Ovi stanovi su pravi potez za mlade. Obezbediti dom nad glavom u mladosti znači mnogo, a ovo je primer odgovorne socijalne politike koju Vučić sprovodi.

analitika

06.11.2019 09:27

Ako bude digitalizacije to znači da konačno dolazi 5G mreža i da se konačno oslobađamo Američkih G-mreža koje su oni koristili za špijunažu i ekstra profit. Špijunažu tako što bi instalirala uređaje pored predajnika koji bi joj omogućavali da prisluškuju sve i svakog, a isto tako na G-uređaje bi instalisali prigušivače protoka signala, preko toga bi nam servirali različite protoke interneta i tim tarifama ostvarivali bezobrazno visok profit. Tome će sa Kineskom 5G mrežom otići u istoriju.