Vučić iz Ženeve: Ponosan sam na Srbiju i nikoga ne foliram! Sarađivaćemo sa svima

Autor: Republika

Vesti

08.11.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Ženevi učestvuje u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Foto: printscreen/RTVPink
Aleksandar Vučić

Na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, učestvuju između ostalih, i novi šef evropske diplomatije Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i albanski premijer Edi Rama.

On je posle niza bilateralnih susreta u TV obraćanju uživo naglasio da su danas od Evrope zatraženi odgovori kakva budućnost očekuje Zapadni Balkan.

- Nastavićemo reforme, ostajemo na evropskom putu ali ja nisam danas pred njima krio da ćemo mi sarađivati sa svima - rekao je Vučić dodajući da ćemo nastaviti ubrzani rast. Vučić je rekao i da mu je od izuzetne važnosti susret sa francuskim predsednikom Makronom, gde će se saznati hoćemo li imati pristup fondovima...

Vučić je dodao i da su nam Mađari izuzetni prijatelji svuda i na svakom mestu te da je danas Peter Sijarto javno rekao da Srbija bolje štiti prava Mađara od svih evropskih država.

- Ja sam zahvalan na tome našim mađarskim prijateljima - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je dodao i da se ponosi pozicijom Srbije, da nikoga ne folira  i da ćemo sarađivati sa svima.

On je naveo da je sinoć rekao da ga situacija u Evropi podseća na Stari Rim i da ne razume priču kako 10 zemalja Evrozone izdržava ostale i dodao da onaj ko ne razume uzajamnu potrebu zemalja koje žele da pristupe EU i EU.

Predsednik Srbije je još jednom istakao značaj otvaranja Istočnog kraka Koridora 10, što će svečano biti upriličeno sutra.

- Čestitam građanima Srbije na novim kilometrima auto-puta. Dolazi i Bojko Borisov, pokušaću da mu se obratim na Bugarskom. Zamolio sam Mihajlović i Drobnjaka da se do 1. decembra ne naplaćuje, pa pogledajte kako to izgleda - kazao je Vučić.

Govoreći o buci u medijima u Hrvatskoj da li dolazi u tu zemlju Vučić kaže da mu je to pitanje već postavljeno.

Kako dodaje, Hrvati su od jedne ploče o srpskom vojniku koja treba da se postavi napravili halabuku, a imaju ulice koje se zovu po ustašama i teroristima.

- Imaćemo mi bolje odnose sa Hrvatima u budućnosti - istakao je Vučić i dodao da se laki politički poeni u Hrvatskoj zarađuju kada se "udari na Vučića".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Iva

08.11.2019 12:07

Želimo da nastavimo sa evrointegracijama ali moramo voditi računa i o našim interesima

Vladimir

08.11.2019 12:38

Srbija želi da nastavi svoj evropski put ali ne po svaku cenu odnosno ne želi da ugrozi naše interese.

Maja

08.11.2019 14:47

Interesi Srbije su na prvom mestu,ali je i saradnja sa ostalim zemljama od velike vaznosti.

Helenalena

08.11.2019 15:22

Bolju i sigurniju budućnost može da obezbedi samo politika koju vodi predsednik Vučić i nacin kojim on vodi drzavu