Vučić trese Zagreb, Hrvati ludi od mržnje!

Autor: Republika

Vesti

07.11.2019

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić digao je Hrvate na noge zbog najave da će 20. novembra držati govor u Zagrebu na Kongresu Evropske narodne partije. Odmah su se usijali portali, spekulisalo se da će on govoriti u Saboru, a premijer Andrej Plenković morao je da se preznojava i odgovara na pitanje novinara kako je moguće da Vučić dolazi u Zagreb nakon obeležavanja godišnjice pada Vukovara. Ispostavilo se, međutim, da Vučić neće govoriti u Zagrebu, ali je to poslužilo kao još jedan razlog da se pokrene antisrpska histerija u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

- Vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP u Zagrebu, naglašavamo da Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sednici Predsedništva i Političke skupštine EPP 19. novembra, koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog sabora - stoji u saopštenju HDZ.

Dodaju da se u delu javnosti, svesno ili ne, brkaju Kongres EPP i Politička skupština EPP, odnosno zagrebačka arena i Hrvatski sabor, kao mesta održavanja ta dva događaja.

Podseća se da će se, kako je već više puta naglašeno, Izborni kongres Evropske narodne stranke, na kojem će učestvovati preko 2.000 delegata, održati 20. i 21. novembra u Areni u Zagrebu.

Anđelković: Vučić ih boli jer je prihvatljiv partner Zapadu

Plenković je, s druge strane, poručio da se ne pravi tolika galama.

- Pozvan je i, ako želi doći, neka dođe - rekao je Plenković.

Inače, na izbornom kongresu očekuju se šefovi evropskih država i vlada, kao i najviši funkcioneri EU, među kojima su nemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i aktuelno vođstvo EU Donald Tusk i Žan-Klod Junker.

Analitičar Dragomir Anđelković za Srpski telegraf kaže da su napadi na Vučića u Hrvatskoj deo antisrpske histerije koja tamo vlada, a posebno ih boli Vučić, koji se zalaže za politiku pomirenja i dobrih odnosa kako sa Istokom, tako i sa Zapadom.

- U konkretnom slučaju, Hrvatima odgovara Srbija koja je u konfrontaciji sa Zapadom, pa samim tim što bi govorio na kongresu Evropske narodne partije, za njih je to simbol onoga što ih boli jer je Vučić prihvatljiv partner Zapadu. Smeta im što gradi dobre odnose sa onima sa kojima su oni dobri, plaše se da ih Srbija ne prestigne - smatra Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Mina mandarina

07.11.2019 17:46

Ima potrebe za odlaskom. Medjuljudski odnosi su bitni čak i sa Hrvatskom.

Laza

07.11.2019 17:58

Nema mesta mrznji samo je vreme za saradnju i poboljsanje susedshih odnosa

Laza

07.11.2019 18:08

Hrvati vise ne umeju ni da se pretvaraju.Padaju maske

Deki

07.11.2019 18:27

Браћа Хрвати јдва чекају да нас виде и чују!