Ivica Dačić: Očekujem da Vlada Albanije osudi i da se distancira od izjave svog vršioca dužnosti ministra

Autor:

Vesti

08.11.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očekujem da Vlada Albanije osudi i da se distancira od izjave svog vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja od 7. novembra, kojom je uvredio Republiku Srbiju i njene najviše zvaničnike", izjavio je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima između Republike Srbije i Republike Albanije i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Republike Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona.

- Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji tokom 90-tih godina prošlog veka, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije. Ovaj funkcioner Vlade Republike Albanije izjavio je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji "odgovorna za ubistvo više od 12 hiljada Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete" i da to, kako je rekao, "nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države". Funkcioner albanske Vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije - rekao je Ivica Dačić.

 - Zbog ovih grubih falsifikata događaja na Kosovu i Metohiji i uvreda Republike Srbije i njenih najviših zvaničnika očekujemo od Vlade Republike Albanije da se distancira, da osudi i da se izvini zbog izjava svog vršioca dužnosti ministra - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading