Četri nova poziva za teroriste OVK

Autor: Agencije

Vesti

10.11.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pripadnici terorističke OVK Redžep Seljimi, Haljil Čaradaku, Durmiš Gaši i Žavit Eljšani dobili su pozive za saslušanje o zločinima OVK-a pred Specijalnim tužilaštvom Haškog suda, javili su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Teroristi OVK

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na "Fejsbuk" stranici napisala da veruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK-a.

Durmiš Gaši je na "Fejsbuku" objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog, te naveo kako se "cijela njegova generacija borila protiv srpske vladavine albanskim teritorijama".

Eljšani je na "Fejsbuk" stranici objavio da su mu poziv za saslušanje u svojstvu svedoka uručila dvojica službenika iz Specijalnog tužilaštva iz Haga.

Mediji nezvanično saznaju da će tokom naredne nedelje još desetak pripadnika bivše OVK dobiti pozive iz Specijalnog tužilaštva u svojstvu svedoka i okrivljenih, čime će broj pozvanih Albanaca u haško Specijalno tužilaštvo preći 110, mada mediji na albanskom jeziku prenose da je je više od 200 bivših pripadnika OVK do sada saslušano, javno ili tajno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading