Mali: Najradije bih pocepao doktorat

Autor:

Vesti

10.11.2019

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao je da bi, posle svega što je prošao, najradije pocepao doktorat o čijoj verodostojnosti će odlučivati Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu. On je to izjavio gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, naglasivši da smatra da njegov doktorat nije plagijat i da se ponosi svojim dosadašnjim naučnim radom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Siniša Mali

- Meni je važan moj rad i šta građani misle. Imate ogroman pritisak na ljude koji odlučuju o doktoratu i Ðilasa i Trifunovića, zato mislim da ne mogu da donesu objektivnu odluku. Meni su važni rezultati - naglasio je ministar Mali i rekao da njemu uopšte nije problem da napiše novi doktorat i pokaže onima koji ga prozivaju kako se to radi.

On je rekao da je odlučio da doktorira s obzirom na to da je u to vreme bio posvećen akademskoj karijeri i da je posle svega logično da odluči da odbrani doktorat.

- Bio sam student generacije, dobio sam nagradu za najbolji diplomski rad, zatim sam magistrirao, dobio nagradu za najbolji magistarski rad. Onda sam gledao da je taj doktorat bio logičan sled. I oni koji me napadaju kažu da samo na početku 6,92 odsto nije dobro citirano, ali niko ne negira naučni doprinos mog doktorata. U poslednjih pet godina nekoliko stručnih komisija je utvrdilo da se ne radi o plagijatu. Ja ću 20. novembra uzdignutog čela da uđem u Skupštinu, gde branim budžet za iduću godinu i 40 novih zakona - istakao je Siniša Mali.

Pored ministra Malog, u emisiji kod voditeljke Verice Bradić gostovali su još novinar Ratko Mitrović i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, koja je rekla da su sramne optužbe na račun Siniše Malog oko akademske čestitosti i da ti koji mu osporavaju doktorat nisu reagovali na mnogo opasnije pojave u društvu.

Ogroman je pritisak na ljude koji odlučuju o doktoratu, a meni je važan moj radi i šta građani misle

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đole

11.11.2019 16:59

Čovek je sposoban i spreman da napiše drugi doktorat.