Brnabić o novom povlačenju priznanja: Pobeda politike fokusirane na budućnost

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je povlačenje priznanja nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Gane ogroman uspeh i veliki rezultat politike kontinuiteta i orijentisanosti ka budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Ana Brnabić

- To je veliki uspeh politike koju vodimo poslednjih pet godina, kontinuirane, jasne politike, pune fleksibilnosti, tolerancije, da želimo da se orijentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo o rešavanju kosovskog problema. To sve više zemalja prepoznaje i želi da povlači priznanje dok traje dijalog, kako ne bi dale podršku jednoj strani - rekla je Brnabić novinarima u Berlinu.

Kazala je da je politika priznanja bila pogrešna politika koja je bila u skladu sa lošom politikom tadašnje Srbije.

- Sada imamo drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate - podvukla je Brnabić.

Ukazala je da je Gana jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.

- Ovim Gana šalje signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju kada imate jednu stranu-Beograd, koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprineo regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope, a samim tim i u svetu i Prištine koja je protiv bilo kakvih razvgovora, vodi politku koja se bazira samo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe, ne daje pozitivne poruke za budućnost pre svega svojim građanima - ukazala je Brnabić.

Ponovila je da je to velika pobeda politike Srbije i izrazila nadu da će se tako nastaviti.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Mario

11.11.2019 19:17

Idemo dalje!!!

Mia

11.11.2019 19:44

I jos ce da se povlaci!

Petar986

11.11.2019 21:42

Srpska diplomatija je sve jaca i jaca.

DAINO

11.11.2019 22:19

Sjajne vesti.