OTKRIVAMO ko je streljao Dražu Mihailovića! Njegovo ime stoji u tajnoj arhivi

Autor: Boris KAŠANSKI

Vesti

12.11.2019

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf je od juče počeo da objavljuje dokumente o streljanju četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića koje su naši novinari pronašli u arhivama tužilaštva, BIA i Vojske. Među tim papirima su i iskazi koji direktno otkrivaju ko je likvidirao četničkog komandanta Dražu Mihailovića.

RepublikaFoto: Arhivska fotografija
Posmrtni ostaci Draže Mihailovića

- U Dražu Mihailovića pucao je Boža Đorđević, jedan od pripadnika streljačkog voda - piše u iskazu svedoka S. B., jednog od čuvara četničkog vođe. Kako kaže, detalje o likvidaciji dobio je od Mije Krdžića, koji je takođe bio u odredu određenom za egzekuciju.

Prema njegovim rečima, sa Krdžićem je pričao kada se ovaj vratio u zemlju sa pozicije ambasadora u Tunisu. Mija je bio ljut, žena mu je bila teško bolesna, a ćerka ubijena na čudan način. Bio je u emotivnoj i materijalnoj krizi.

Foto: Privatna arhiva

- Pozvao me je u kafić i rekao mi da ne smem ništa da pričam dok je on živ i otkrio da je direktno učestvovao u ubijanju Draže. Krdžiću je Boža Đorđević, komandant streljačkog voda, saopštio da je određen da bude u odredu za likvidaciju svih devet koji su bili osuđeni na smrt. Dvojica od njih 11 bila su u bekstvu - svedoči S. B., koji, uz još obilje detalja (pogledajte dokumenta u prilogu), na pitanje ko je pucao na Dražu odgovara da misli da je Boža lično pucao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading