Tači urnebesan do suza, ne seća se ranih radova: Albanci su primer verske harmonije, borimo se protiv terorizma

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji o religiji u Tirani, izjavio je da je albanska nacija "primer verske harmonije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je na konferenciji, održanoj u organizaciji albanskog predsednika, Iljira Mete i Američkog državnog sekretarijata, na temu "Religija kao instrument mira", rekao da se Kosovo suočilo sa radikalizmom, ali da su prištinske vlasti adekvatno reagovale u tim slučajevima.

Tači smatra da su Albanci dali dobar primer "tolerancije i saradnje", te da, kako je rekao, tokom poslednjih sukoba na Kosovu vera nije bila uključena.

- Nastavili smo tradiciju Kosova kada nije bilo međuverskih sukoba. Verski lideri na Kosovu stvorili su mostove saradnje. Tako oni šalju poruku tolerancije i suživota - rekao je Tači, prenela je Koha.

Danas, dodao je, Kosovo nastavlja da bude aktivan deo borbe protiv terorizma.

Napomenuo je da prištinske vlasti rade na povratku žena i dece sa ratom ugroženih područja Bliskog istoka i dodao da tome posvećuju posebnu pažnju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading