Dačić sa kraljem Bahreina: Lakše do viza za građane Srbije i unapređenje bilateralnih odnosa

Autor:

Vesti

19.11.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju zvanične posete Kraljevini Bahrein, prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića primio je bahreinski kralj Hamad bin Isa Al Halifa. Audijencija ministra Dačića i delegacije kod kralja Bahreina dala je ovoj poseti poseban značaj i specifičnu težinu.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić i kralj Bahreina

Razgovarano je o sveukupnoj bilateralnoj saradnji i jačanju političkih, a posebno ekonomskih odnosa. Razmenjena su mišljenja o temama od obostranog interesa i razmotrene su mogućnosti za dalji razvoj međusobne saradnje, naročito na privrednom planu. 

Bahreinska strana je obavestila da je doneta odluka da državljani Republike Srbije od sada mogu podneti zahtev za e-vizu, čime je pojednostavljena procedura pribavljanja viza za naše državljane koji žele da putuju u Bahrein. 

Iskazano je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Diplomatskog instituta Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Bahrein, čime je na simboličan način obeležena tridesetogodišnjica od uspostavljanja bilateralnih odnosa. 

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je poziv predsednika Aleksandra Vučića upućen kralju Hamdi bin Isa Al Halifi da poseti Srbiju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading