Dačić: Histerija u Hrvatskoj zbog dolaska Vučića rezultat opšte antisrpske atmosfere

Autor: Republika

Vesti

13.11.2019

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je povodom negodovanja dela javnosti susedne Hrvatske na vest da će tu državu posetiti srpski predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji. To je posledice opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koju treba eliminisati- kazao je Dačić.

- Histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, to je problem Hrvatske. Zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom. Kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema? Kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove? Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke a ne primeri za sledeće naraštaje - dodao je ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Mira

13.11.2019 16:10

Hrvatima su Srbi trn u oku i tu nema pomoci njihovoj bolesnoj mrznji.

Milos

13.11.2019 16:24

Hrvatima, nažalost, uvek smeta kada je Srbija jaka i stabilna, te kada je na njenom čelu jaka ličnost i uspešan vođ kao što je to predsednik Vučić. Stoga ovakva atmosfera ne treba da nas čudi niti da nas brine. Naprotiv, znači da smo na dobrom putu.

mimi

13.11.2019 16:50

ma to su samo novinarske patke kakva histerija ,zbog cega ,vucic ce da ode da odradi svoj posao i bice sve dostojanstveno i civilizovano

Vesa

13.11.2019 18:13

Sa komšijama treba prijateljski.