ŠAPIĆ POTVRDIO: SPAS izlazi na izbore, nemamo luksuz da čekamo

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

20.11.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić rekao je da je ta organizacija dosta vagala oko izlaska na parlamentarne izbore iduće godine, ali da kao neparlamentarna stranka nema luksuz da čeka raspisivanje izbora i početak kampanju koja traje 45 dana i da je to bio osnovni razlog zašto je SPAS odlučio da izađe na izbore.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Šapić

- Ako dočekamo izbornu kampanju u ovom stanju u kojem smo danas, pitanje je koliko ćemo imati prostora da ljudima predstavimo poglede na našu nacionalnu politiku. Do sada, kada smo izlazili pred ljude i pokušavali da im se predstavimo, imali su nejasan stav, a nisu ni preterano zainteresovani da nas čuju ako nismo sigurni da izlazimo na izbore - objasnio je razloge izlaska predsednik SPAS-a.

Šapić je naveo da će pokušati darazgovara i sa pojedinim lokalnim organizacijama oko učešća na izborima i uputio im javni poziv da se pridruže.

- Oni koji imaju nameru da učestvuju na lokalnim izborima, ali ne i na parlamentarnim, ukoliko im odgovara naša nacionalna politika i kako je mi vidimo, dobrodošli su. Sa svakim možemo da razgovaramo - istakao je Šapić.

 

 

On smatra da u društvu postoji velika podeljenost i netrpeljivost, što nije dobro, a na kritike dela opozicije koje zagovaraju bojkot da je SPAS "trojanski konj" vlasti, kaže ne želi da odgovara.

- Neću učestvovati u tome. Ne želim da etiketiram jer smatram da je takav vid komunikacije loš za društvo. Ne treba da bude etiketiranja ni prema meni ako nisam spreman da podržim nečiji način političke borbe - kazao je Šapić, i dodao da je svaki vid političke borbe legitiman.

Cilj mu je, navodi, prelazak cenzusa kako bi uspešnije mogao da plasira politički program.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Sara

20.11.2019 17:01

Opozicija ipak nije svoja po pitanju izbora, kao što izreka kaže, hoće piški, neće.

Odgovori 10 0
Deka

20.11.2019 17:27

Na izbore treba svi da izadju. Samo oni koji su opravdano sprečeni ne moraju naa izbore.

Odgovori 16 0
sanja

20.11.2019 17:42

Nema vama Sapicu spasa to ce te i videti kada izadjete na izbore.

Jelenko

20.11.2019 18:49

Ko ne izadje na izbore kajaće se.

Odgovori 12 0