Odbor za etiku Univerziteta u Beogradu doneo odluku o doktoratu Siniše Malog

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici preinačio je odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rektorat

Kako je navedeno u saopštenju Odbora Mali je u disertaciji "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije  teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", odbranjenoj na FON-u 2013. godine, učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike. Zauzet je stav da je u delu disertacije "doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navodenja imena tih autora".

- Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan FON nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta - navodi se u saoštenju.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi "postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Zec

22.11.2019 09:51

Potplaćeni plaćenici.

Odgovori 11 0
Adam

22.11.2019 09:58

Ceo postupak je vršen protivno zakonima i propisima. Ta "odluka" ne može pravno opstati.

Dera

22.11.2019 10:02

Ako su ovakvi svi profesori na Beogradskom univerzitetu, onda ne čudi kako nestručno uče naše studente da rade protivpravno.

jelka

22.11.2019 10:20

Odbor za etiku nema pojma šta je etika i šta je pravo i pravda.