VUČIĆ ODBACIO OPTUŽBE OPOZICIJE: Nikada ni jedan lot mina nije otišao za Ukrajinu

Autor: Republika

Vesti

21.11.2019

19:40 >> 19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i pisanje pojedinih medija i optužbe od opozicije da je srpsko oružje prodavano Ukrajini, nakon čega su navodno tim oružej ubijani Rusi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Danas su se pojavile informacije kako su našim minama ubijani ruski vojnici. Kome je to dogovaralo da baš danas to pusti sami zaključite. Mine nisu burek pa da ih ne razlikujete - istakao je predsednik Srbije.

Kako je objasnio, nakon toga istraženo je sve što je Srbija ikada radila sa Ukrajinom.

 

 

Ovde u tekstu obaveštajne kanalizacije piše da je to isporučivano preko Ujedinjenih Emirata koje su potpisale sporazum sa Porošenkom, što je isto njihovo legirtimno pravo. Zatim je Đilas rekao da je prodaja oružja išla preko Emirata. On uvek polazi od sebe, zna kakav je lopov i šta je sve radio. Bila je jedna čudna kompanija, lot baš ovih mina koje su na slici je deo serije koje su prodate firmi Tehnoremont Petra Crnogorca, gde je mama od ovog Obradovića radila i prodala ih kompaniji poljksoj kompaniji "Natan" i to preko Kipra. Ukrajina nigde tu nije pomenuta. Srbija to nikada ne bi dozvolila - rekao je Vučić i precizirao: 

- Nikada ni jedan lot mina nije otišao za Ukrajinu, ni jedna mina nije otišla za Ujedinjene Arapske Emirate - oštro je poručio Vučić.

 

O napadima na namensku industriju

Predsednik Vučić je istakao da su napadi na namensku industriju orkestrirani jer neki žele da je unište oni koji Srbiji ne žele dobro.

- Ljudi u Srbiji nisu primetili da su naše obaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina koji je odnosio dokumentaciju za municiju 12,7 iz naše zemlje. Mi smo uhapsili i lice albanske i srpske nacionalnosti i privodimo ih pravdi - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije objašnjava da snažna namenska industrija omogućava vojnu neutralnost i da zbog toga mnogima smeta.

- Ne možete da ostanete neutralna zemlja ako nemate svoju namensku industriju, i zato žele da je unište, i zbog toga gledamo napade na našu industriju. Mi očekujemo dolazak oružja i helikoptera iz Rusije, Mi-17, i na tome hvala Rusiji - naglasio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
ana

21.11.2019 21:10

Opozicija postaje i vise nego dosadna svakodnevnim napadima i laznim optuzbama.

Marija

21.11.2019 22:39

Srbija ima prave i iskrene odgovore na napade opozicije jer nikada nije prodala mine Ukrajini.

Mala

21.11.2019 23:25

Kada Djilas prica o minama to je strasno,bolje da kaze narodu na koji nacin je dosao do onih miliona.

nikola

22.11.2019 00:05

Opozicija svojim lazima steti Srbiji.