Evo šta kažu porodice studenata koji su lažno optuženi za ubistvo Ivanovića

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

22.11.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu da verujem šta nas je snašlo. Naš Ivan ni mrava ne bi zgazio, a ne daj bože da nekoga ubije. On je dobro dete i dobar student. Žurio je da završi fakultet kako bi se zaposlio i finansijski nam pomogao. I eto šta su nam uradili, sada je pitanje može li uopšte da ode na fakultet. Ne boji se on, nego bi mogli da ga uhapse i drže ko zna koliko u pritvoru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto gde je ubijen Oliver Ivanović

Tako za "Novosti" priča Miloš Dimitrijević, čijeg je sina Ivana i njegovog druga i kolegu Miloša Radosavljevića kosovska policija dovela u vezu sa ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Fotografija dvojice mladića, koji su se na dan ubistva zatekli u Severnoj Mitrovici zbog obaveza na Tehničkom fakultetu, postala je svojevrsna poternica.

Kada se slika, poput požara, proširila po gotovo svim medijima, porodice Dimitrijević i Radosavljević, ali i ostala rodbina, prijatelji i žitelji Kuršumlije, nisu mogli da se načude.

Ivanov otac Miloš Dimitrijević i dalje u neverici odmahuje glavom dok nas dočekuje na vratima kuće u jednom od kuršumlijskih naselja. Jer, svi postavljaju ista pitanja: otkud ideja da se upre prstom u ova dva studenta? I da li je moguće da je to što su kobnog dana bili na ulici i tu fotografisani dokaz za monstruozne optužbe?! Mnogi u svemu vide pokušaj da se omladini iz Kuršumlije, koja zbog blizine studira na prištinskom Univerzitetu sa sedištem u Mitrovici, utera strah.

- Moj sin nije ni znao da je objavljena njegova i slika njegovog druga u svim medijima. Javio mu je neki kolega i on je začuđen pitao moju suprugu i mene šta da radi. Naravno, savetovali smo mu da odmah ode u policiju, što su on i Miloš učinili u četvrtak u kasnim popodnevnim satima. Dali su izjavu u niškoj policiji - nastavlja Miloš, i dodaje da su mladićima oduzeti mobilni telefoni.

On ističe da nikome nije jasno zašto su Ivanova i Miloševa fotografija tek sad objavljene i zašto ih kosovska policija sada traži, iako su u međuvremenu bezbroj puta odlazili na Kosmet:

- Tog dana su zaista bili u Kosovskoj Mitrovici, imali su neki ispit ili druge obaveze na fakultetu i uveče se vratili kući. A tom ulicom su prošli, kako mi je Ivan objasnio, da odnesu naočare do neke optičarske radnje.

Dom porodice Radosavljević, koji se nalazi na manje od kilometra od kuće Dimitrijevića, u petak je bio zaključan. Njihovog Miloša su, takođe, doveli u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića. A komšije Radosavljeviće listom opisuju kao miroljubive i časne ljude, što su preneli i na svog sina.

- Svima je jasno da je u pitanju neka igra i da njih dvojica nemaju ama baš nikakve veze sa ubistvom Ivanovića, kojeg smo i mi u centralnoj Srbiji, ali i na Kosovu voleli. Strašno je što kosovske vlasti, bez ikakvih dokaza, a na osnovu nekakve slike optužuju nedužne, u ovom slučaju studente iz skromnih porodica. Uvlače ih, ni krive ni dužne, u nekakve političke igre. Jer, nema ništa gore od toga da nevina osoba mora da dokazuje da nije kriva - ogorčen je jedan od komšija Radosavljevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading