Vučić otvorio fabriku "Yanfeng Automotive Interiors" u Kragujevcu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.11.2019

08:45 >> 10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika "Yanfeng Automotive Interiors", koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvodajča, kao što je Mercedes.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Svečano presecanje vrpce

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić.

Istorijski minimum nezaposlenosti

- Srbija od 1995. godine ima manje od 10 odsto nezaposlenih, a i dalje želimo da se spustimo na između 6 i 7 odsto - rekao je Aleksandar Vučić i čestitao građanima "koji su pokazali da marljivošću, strpljenjem i velikim radom zemlju možemo da izvučemo iz krize".

Pozdravio je dolazak stranih kompanija u Srbiju i naglasio da je to zato što su uvideli potencijal naših radnika koji su vredni ljudi i kvalitetna radna snaga. 

Sedište te kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.


Novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostiraće se na 18.500 kvadratnih metara, u početku će biti otvoreno 200 radnih mesta, ali s obzirom na to da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Marijana

28.11.2019 09:34

Nova fabrika znaci nova radna mesta, sjajna vest za sve Kragujevcane.

Milica

28.11.2019 09:42

Još jedna uspešno otvorena fabrika, Srbija ide napred. Čestitke Kragujevcu i svim porodicama koje će imati prilike za boljim uslovima života.

Miki

28.11.2019 09:44

Nova radna mesta i nova svetlija buducnost za Kragujevac, sve cestitke predsedniku Vucicu sto je doveo i ovu investiciju u Sumadiju.

ana

28.11.2019 09:51

Jos jedna od odlicnih investicija Kine znacajna za Srbiju i gradjane na putu ka ekonomskom razvoju.