(VIDEO) Završena zajednička pokazna vežba srpske i kineske policije u Smederevu!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajednička pokazna vežba pripadnika MUP-a Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine, iz provincije Henan, održana je danas u smederevskoj železari HBIS Group Srbija.

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić.

Reč je o pokazno taktičkoj vežbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka.

U vežbi je prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvovalo je 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera.


Svoje veštine i sposobnosti prikazili su pripadnici specijalnih jedinica policije iz kineske provincije Henan i pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading