VUČIĆ: Putin je iskreni prijatelj Srbije, spasao nas je genocidnog žiga 2015!

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je večeras uverenje, uoči sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da može da očekuje značajnu podršku Putina Srbiji, kao i da će ponovo uputiti poziv šefu ruske države da poseti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Putin

Vučić je u izjavi za TV Pink rekao da je Putin iskreni prijatelj Srbije, i da nikada ne smemo da zaboravimo šta je on uradio za Srbiju 2015. godine kada nas je spasao genocidnog žiga na čelu mnogostradalnog srpskog naroda.

- I ne samo tada. Uvek je podržavao integritet Srbije i njeno nezavisno i samostalno odlučivanje, i verujem da i sutra možemo da očekujemo značajnu i veliku podršku Putina za našu zemlju - rekao je Vučić.

 

 

On je primetio da je, kada je pre šest godina, kada je prvi put kao prvi potpredsednik Vlade Srbije razgovarao sa Putinom, to bio razgovor o dugovima, koje su ostavile prethodne vlasti prema Rusiji, dok Srbija danas Rusiji ne duguje ništa.

Tada je, kaže, i Putin bio ljut, a i drugi su osećali da mogu da pokažu ljutnju zbog naših dugova.

- Danas ne dugujemo ništa, već razgovaramo o saradnji koja je dobra, zbog koje smo neretko napadani na Zapadu. Ali, mi mislimo da biti prijatelj znači da to budete kada je teško, a ne samo kada je lako - rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan na odnos Srbije prema Rusiji i zadovoljan zbog odnosa Rusije prema Srbiji.

"Špijunska afera"

Upitan za “špijunsku aferu”, Vučić je rekao da nema sumnje da Srbija želi najbolje odnose sa Moskvom, te da veruje da je želja Rusije da ima najbolje odnose sa Srbijom.

- Šta smo mi lose napravili, nekome nažao učinili? Došao sam čistog obraza , uveren u dobar odnos sa Rusijom. Savest mi je čista - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je politika naše zemlje dobra i odgovorna i da i zbog toga postoje napadi sa različitih strana.

- Svi napadi dovoljno govore koliko je naša politika odgovorna, osmišljena i pažljiva i stavlja Srbiju u centar pažnje i koliko vodimo računa o svojim interesima - rekao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ema

04.12.2019 08:11

Rusija je uvek bila uz Srbiju a i Srbija uz Rusiju i tako ce se nastaviti u buducnosti

Bojana

04.12.2019 08:16

Putin je uvek drag gost u našoj zemlji što se više puta i dokazalo.

Danijela

04.12.2019 08:27

To je dokazano u više navrata, tako da se pozdrazumeva da je jedan od vecih prijatelja Srbije - Rusija.

Ana

04.12.2019 08:43

Putin je iskreni prijatelj Srbije, što je više puta pokazao.