TORTURA! Istragu koriste za obračun sa Srbima: Priština nek uperi prst u sebe zbog smrti Olivera!

Autor: G. MITROVIĆ

Vesti

05.12.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkad je Priština podigla optužnice protiv šestoro Srba, nalazimo se pod neviđenim terorom! Optužili su ljude bez ikakvih dokaza, a prvo treba da se pogledaju između sebe i odgovore na pitanje ko je ubio Olivera, kaže potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović.

RepublikaFoto: Tanjug/Boki
Ksenija Božović

U intervjuu za Srpski telegraf Božovićeva objašnjava da se neviđeni pritisak kosovskih institucija nastavlja ovom optužnicom bez ikakvih dokaza.

*Priština je izašla sa optužnicom, a na njoj su sve Srbi. Kako to komentarišete?

- Puna 22 meseca traje istraga, a tužilaštvo nam za to vreme apsolutno ništa nije dostavilo kao dokaz. Očigledno ne žele da nađu ubicu jer bi morali da upere prst u sebe same.

*Srbija i dalje čeka ime i prezime ubice Olivera Ivanovića, a njega još nema.

22 meseca traje istraga o atentatu na Ivanovića

- Čekamo i mi da nam kažu definitivno to je taj i taj čovek, a oni zavlače i rade sve protiv toga. Očigledno je da se ovom optužnicom Oliverovo ubistvo skrajnulo sa strane, prebacilo u neki drugi kolosek da bi se oteralo u zaborav, prolongira se unedogled, a sve to vreme koriste da se samo Srbi optuže. Od prvog dana je istraga zatajila i tada je bilo jasno da će se ovaj slučaj teško rešiti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

*Među osobama protiv kojih je podignuta optužnica je i Silvana Arsović, najbliža saradnica Olivera Ivanovića.

- Glupo je uopšte i komentarisati da li ona ima bilo kakve veze sa tim što joj se stavlja na dušu. Njen slučaj pokazuje koliki je to pritisak, da nije više mogla da izdrži i da je završila u bolnici. Ona je samohrana majka, može i da umre, nedajbože, hoće li da je žale? Ko će da razmišlja o njenom detetu, žena je sama, nezaštićena.

Očigledno ne žele da otkriju ko ga je ubio jer bi time uprli prst u sebe

*Zašto su udarili baš na nju?

- Videli su je kao najslabiju kariku u svemu tome, pa rešili da je pokrenu, pa šta bude. Koliko god da je jaka i slušala sve same neistine i laži, to godinama traje i normalno je da se odrazilo na njeno zdravstveno stanje. Hajka na Silvanu je hajka na Oliverovog najiskrenijeg prijatelja.

*Čini se da ovih dana ponovo proživljavate sve ono što ste već preživljavali za vreme Oliverovog tamnovanja.

- Tačno, sve traje predugo, još od njegovog pritvora i suđenja, sve smo to već jednom preživljavali. Isto su bile optužnice, pa na sudu ništa nije moglo da se dokaže. Tužilac ni sada nije izašao sa tim ko je ubio Olivera, nama treba ime i prezime. Stavio je ljude na optužnicu i sada ti ljudi treba da bez ikakvih dokaza spremaju svoju odbranu, a oni su iscrpljeni i premoreni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading