Stefanović na sastanku sa Šibom istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije intenzivna

Autor: Republika

Vesti

05.12.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke u Beogradu Tomas Šib razgovarali su danas u Beogradu nakon primopredaje 10 automobila koje je Savezna kriminalistička policija Nemačke donirala Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović na sastanku sa Tomasom Šibom

Ministar Stefanović se zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu jačanja kapaciteta MUP-a, pre svega kroz unapređenje rada i opremljenosti kriminalističke i granične policije Republike Srbije. 

Stefanović je tokom sastanka sa Šibom istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije na polju suzbijanja kriminala, posebno krijumčarenja narkotika  intenzivna, i da je za rezultat imala zaplenu velike količine droga. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Pored saradnje kriminalističkih policija dve zemlje, kako je naveo Stefanović, saradnja se intenzivno odvija i između graničnih policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija. Ambasador Šib istakao je da će Nemačka, kroz različite projektne aktivnosti,  nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i dodao da je saradnja policija dve zemlje odlična.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Šib je naglasio da Nemačka podržava Srbiju na putu evropskih integracija i pohvalio je Ministarstvo unutrašnjih poslova na rezultatima koji su postignuti u okviru Poglavlja 24 - Pravda, sloboda i bezbednost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
boki

05.12.2019 12:46

Bravo sve pohvale...

Nadica

05.12.2019 15:48

Saradnja policije je za svaku pohvalu.

Charlotte

05.12.2019 16:37

Deset automobila kao donacija Savezne kriminalisticke policije Nemacke je divan gest i divan poklon koji ce omoguciti nasoj policiji da sto brze i bolje resava zadatke.

Dejan

05.12.2019 18:54

Srpska Policija i Nemacka policija imaju najbolju saradnju.