Vučić na prezentaciji novih moćnih helikoptera: Srbija nikada ovo nije imala

Autor: Republika

Vesti

07.12.2019

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Batajnici prezentaciji novih helikoptera kojima je opremljena Vojska Srbije

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Prezentacija helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 počela je u 10.00 časova na aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

- Hvala vam na posvećenosti, svima vama. Ja da me unosite ne bih mogao da uđem unutra, a kamoli da upravljam - rekao je Vučić obraćajući se pilotima, uz želje za puno uspeha u budućem radu i upravljanju novim letelicama.

Predsednik je, međutim, malo kasnije seo za komande jedne od letelica i ušao u unutrašnjost.

 

- Čestitam Vojsci Srbije i građanima Srbije, Srbija nikad ovo nije imala - rekao je na početku obraćanja javnosti predsednik Vučić.

Obezbeđivanjem novih helikoptera nasa vojska će imati dovoljne snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije, među kojima su i ruski Mi-35.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Istakao je da su najbavljeni najmodernijij jurišni helikopteri Mi 35 za koje kažu da teško da imaju premca u svetu i zahvalio ruskim prijateljima što nam pomažu da ih sklopimo.

Vučić je dodao da javnost može da vidi na tim helikopterima i opremu i rakete, topove 234 milimetara i vođene i nevođene rakete i drugo.

Predsednik je naveo da helikopteri Mi-17 mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letelice mogu da prevoze specijalce za desante i slično.

Kako je rekao, poslednji od helikoptera H154 su stigli pre nekoliko dana.

- Naši vojnici ne žive samo za plate - istakao je Vučić i dodao da te plate iz godine u goidnu rastu.

Kako je rekao, pripadnici naše vosjke su uvek živeli za svoju Srbiju i za ono na čemu rade.

- Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikoptera, jedino u vreme bivše Jugoslavije smo mogli da kazmeo da imamo toliko helikopetera i modernu i ubojitu eskadrilu helikoptera kao danas.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Vučić ističe da je to tako ne zato što njegovi prethodnici nisu voleli Srbiju, već zato što je zemlja rešila pitanje javnih finansija zahvaljujući teškim reformama.

- Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju đavolje kočije. One za nas to nisu, već da čuvaju naše nebo - rekao je Vučić i dodao da je srećan i ponosan što su u sastavu Vojske Srbje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Jovana

07.12.2019 09:59

Veliki dan za vojsku Srbije. Srbija mora da nastavi sa reformama i daljem razvoju naše namenske industrije.

BozaB

07.12.2019 09:59

Nasa vojska danas je jaca i mocnija nego ikada.Bez jake vojske nema ni jake drzave.

Crnipetak

07.12.2019 10:00

U vojsku treba sa se ulaze, ona stiti Srbiju. Sve pohvale

Petar Krajic

07.12.2019 10:00

Srbija ide krupnim koracima napred u pogledu bezbednosti zemlje i u svakom drugom