Jovanović: Neću da trpim Đilasov teror

Autor:

Vesti

13.12.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diktaturu i teror Dragana Đilasa i njegovih saradnika neću da trpim, poručuje Branislav Jovanović, doskorašnji bliski saradnik lidera SSP i osnivača Saveza za Srbiju. U razgovoru za Srpski telegraf objašnjava da se oglušio o partijsku naredbu o bojkotu parlamenta i objašnjava da mu građani nisu dali glasove i ukazali poverenje da on luta po skupštinskim hodnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Naša koalicija "Niš moj grad" je bila druga politička snaga u Nišu posle SNS, ali ja iz hodnika ništa nisam mogao da doprinesem radu gradskog parlamenta - ističe Jovanović.

Tvrdi da su mu iz Beograda stizali nalozi i zabrane, te da uprkos tome što je ispred SSP bio glavni čovek za Niš i jug Srbije, nije mogao ništa da uradi za građane koji su ga izabrali. - Nisu mi dozvoljavali da pokrenem bilo kakvu inicijativu kako bih poboljšao život građana. Sputavali su me, a ja zaista više nisam mogao da podnesem taj način tutorstva i beogradizacije. Četiri puta sam biran na svoje ime i prezime i zato su me i pozvali u svoju stranku - priča Jovanović.

Iako su direktive i naredbe uredno stizali, odluku partijske vrhuške iz Beograda da ga isključe iz stranke saznao je iz medija. - Pomeren sam sa mesta predsednika inicijativnog odbora preko medija, meni niko nije ni obrazložio zašto sam uopšte smenjen - kaže Jovanović.

LIČNA KARTA

RepublikaFoto: youtube.com/Belle amie
Branislav Jovanović

- Jovanović je bio narodni poslanik G17 (od februara 2007. do maja 2012)

- Septembra 2013, nakon što je URS izbačen iz vlade, vratio je poslanički mandat

- Na izborima 2004. bio je kandidat za gradonačelnika Niša 2004.

- Funkciju predsednika Skupštine fudbalskog kluba Sindelić iz Niša obavljao je do 2011.

Na pitanje da li ga je kasnije partijski šef pozvao i objasnio razloge zbog kojih ga je isključio iz stranke, Jovanović je odgovorio: - Ne, Đilas me nije pozvao. To su u njegovo ime radili njegovi bliski saradnici.

Jovanović: Bojkotom iz hodnika nisam mogao da doprinesem radu gradskog parlamenta

Jovanović dodaje da u Đilasovoj partiji postoje zabrane i kada su u pitanju druženja. Iz beogradske centralne odlučuju kog koga može da se ide na slavu. - Recimo, nisu mi dozvolili da odem kod socijalista iako sa njima imam odlične odnose. Pa, kako mislimo da se pomirimo sa Albancima, što je u našem programu, a ne možemo da se pomirimo u Nišu sa kolegama, već se zalažemo za raskol - pita Jovanović.

Sada je, kako kaže, na meti šefa, koji na sve načine pokušava da mu otme saradnike. - Odbornike koji su bili moji saradnici sada pozivaju pojedinačno, obećavaju im gradonačelnička mesta i slično - tvrdi Jovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ana

13.12.2019 08:43

Dobro je pa svi polako shvataju kakav je nasilnik ovaj Djilas.

Niki

13.12.2019 08:44

Ljudima je dojadio stalni teror koji neprestalno trpe od Djilasa i njegovih najblizih saradnika.

meda

13.12.2019 09:14

Svi trebaju da shvate kakav je Đilas nasilnik

Deki

13.12.2019 09:49

Niko normalan ne moze da saradjuje sa ovim covekom, njegovoj bahatosti nema kraja.