MUP: Skup ispred RTS-a nije prijavljen

Autor: Republika

Vesti

13.12.2019

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd izjavio je u saopštenju za javnost da da današnji skup ispred zgrade RTS_a u organizaciji Saveza za Srbiju nije prijavljen nadležnim organima.

RepublikaFoto: Republika.rs
Foto: Ilustracija

- Želim da istaknem da je netačno da je Savez za Srbiju uredno prijavio današnji skup ispred zgrade RTS i da ujedno konstatujem da prilikom prijavljivanja organizatori nisu ispoštovali Zakon o javnom okupljanju - izjavio je Stanić. 

- Predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov pristupio je 11. decembra u prostorije Policijske stanice Palilula i podneo prijavu za javno okupljanje 13. decembra ove godine aktivista Saveza za Srbiju ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) ispred sva tri ulaza u vremenu od 12 do 20 časova - rekao je Stanić. 

- Policijska stanica Palilula istog dana uručila je obaveštenje kontakt osobi iz Saveza za Srbiju u vezi podnete prijave, kojim je konstatovano najpre da je prijava neblagovremena, jer nije podneta u zakonom propisanom roku, i nekompletna, jer ne sadrži potrebno i zakonom propisano, te se sa tim u vezi skup ne smatra prijavljenim - zaključio je načelnik PU Beograd.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
mARIJA

13.12.2019 12:33

Gradjani ne podrzavaju opoziciju niti njihove proteste

ava

13.12.2019 13:27

Neradnici jedni, samo bi da ruše.

Milena

13.12.2019 15:01

Ovo je pravi cirkus. Bruka i sramota opozicije koja se služi nasiljem.

Milena

13.12.2019 15:09

Dokle više da trpimo i tolerišemo divljanje grupice bahatih i besprizornih pristalica opozicije? Odavno su preterali