KORAK KA PREVAZILAŽENJU KRIZE: Čeda o dijalogu vlasti i opozicije u posredstvo EU

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2019

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da je dogovor postignut danas u razgovorima vlasti i dela opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta, dobar korak ka prevazilaženju političke krize u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Čedomir Jovanović

U saopštenju za javnost, Jovanović je naveo da taj dogovor, kojim se otvara prostor za poboljšanje izbornih uslova, predstavlja ohrabrenje i dobar korak ka prevazilaženju političke krize u Srbiji.

- Rok koji je ostavljen vlastima da ono što je dogovoreno primeni u praksi i dobra volja dela opozicije da se ponaša racionalno, rezultiralo je mogućnosti da se izbori ipak održe uz učešće najvećeg dela političkih organizacija - rekao je lider LDP-a.

 

 

On je, međutim, dodao da ostaje problem narušenih međusobnih odnosa i atmosfera u kojoj se i dalje u političkom životu govori jezikom agresije i napada.

- Od početka razgovora vlasti i opozicije insistiramo na dogovoru koji će rešiti fundamentalne probleme koje kao zemlja imamo, a da će prirodni nastavak svega toga biti i promena klime koja postoji. Bez toga, ulazimo u izbornu kampanju s partijskim rovovima koji su svakog dana sve dublji, a prostor za pravljenje kompromisa sve manji - rekao je Jovanović.

On je istakao da je najavljeni bojkot dela opozicije neodgovoran pre svega prema građanima Srbije i "doprinosi toj atmosferi i ne daje odgovor ni na jedno pitanje koje muči ovo društvo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading