ĐURIĆ ODBRUSIO ĐILASU I JEREMIĆU: Gospodo, vaš problem su prljave biografije i džepovi puni novca građana Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

14.12.2019

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Ðurić ocenio je danas da predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) "bez stida" pokazuju da bi želeli da ugroze i samo održavanje izbora, kao osnovnog oblika demokratskog izražavanja narodne volje, tvrdeći da su svi i sve krivi zbog toga što na njima ne mogu da pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

On je tako u saopštenju za javnost reagovao na izjavu jednog od lidera SzS-a Vuka Jeremića povodom treće runde dijaloga vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta koji je, kako su preneli pojedini mediji, rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "cenjka" sa evropskim parlamentarcima oko izbora i broja članova REM-a.

Ðurić je ocenio da su upravo Jeremić i Dragan Ðilas najveći izazov za demokratiju u Srbiji i da svojim ponašanjem svakodnevno ugrožavaju neke od fundamentalnih sloboda u Srbiji.

- Ugrožavaju slobodu govora i izveštavanja medija, slobodu kretanja građana i novinara zaposlenih u redakcijama koje ne prihvataju njihov diktat - navodi Ðurić u saopštenju.

 

 

On predstavnicima SzS-a poručuje da se pomire sa činjenicom da njihov problem nisu ni mediji, ni izborni uslovi, za koje kaže da su neuporedivo bolji nego u vreme dok su oni bili na vlasti.

- Vaš su problem, gospodo, prljave biografije, džepovi puni novca građana Srbije i stranih donatora (katarske pare), za koje mesecima, praktično godinama, odbijate da kažete poreklo i namenu - naveo je Ðurić.

Ocenjuje da predstavnici SzS-a nemaju nikakvu viziju ni politiku osim one koja se, dodao je, svodi na arogantno stotinu puta ponovljenu reč "daj, daj, daj..."

- Učinite nešto dobro i za vaše stranke i za demokratiju u Srbiji, ako vam je do nje stalo. Povucite se konačno i dajte šansu drugima da predstavljaju interes i stav (sve manjeg broja) građana okupljenih oko vaše političke opcije - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Mrmot

14.12.2019 16:52

Građani neće dopustiti novom DOS-u da dođe na vlast. Đilas i ekipa su završili svoju političku karijeru.

Radmila Djokic

14.12.2019 17:10

Pomenutoj gospodi je sve receno,kratko,jasno i istinito.

Laki

14.12.2019 17:43

Djilas je Jeremic su se obogatili pljackajuci gradsku i republicku kasu.....

Bilja

14.12.2019 18:07

Djilas i Jeremic misle da su gradjani zaboravili na njihove lopovluke,pa da ce opet glasati za njih! Da ali juce!