Sin Ratka Mladića otkriva: Moj otac je bolestan, ni 100 metara ne može da pređe peške

Autor: TV Prva, Republika

Vesti

15.12.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, Darko izjavio je danas da je do kraja ove godine trebalo da bude izrečena pravosnažna presu njegovom ocu u Haškom tribunalu, ali da će taj rok očigledno biti produžen.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Darko Mladić

- Mi se nadamo da ćemo u žalbenom postupku uspeti da osobodimo generala - kazao je on.

Govoreći o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, Darko je kazao da je ono u poslednje tri nedelje jako narušeno te da ga mnogi posećuju u Hagu.

- Svaki mesec u posetu ide neko iz porodice, ali dolaze mu i drugi posetioci. Bila mu je delegacija Ruske dume, bio mu je vladika Grigorije, svi su veoma zabrinuti. Lekari su nam rekli da mu je zdravlje narušeno - kazao je on.

Darko je rekao da je oca video pre mesec dana, majka ga je posetila prošlog vikenda, ali se sa Ratkom telefonom čuju svaki dan nekoliko puta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

- Kada smo tražili da general bude prebačen u Rusiju zahtev je odbijen. Teodor Meron je imao cinično objašnjenje da bi on pobegao. Ratko nije u stanju da peške pređe ni 100 metara, on ne bi mogao da živi ni mesec dana bez medicinske nege. Ruske garancije za lečenje su još na snazi, oni su to potvrdili na sednici Saveta bezbednosti. Imamo i garancije srpske Vlade, svi formalni uslovi za lečenje su tu, još sud treba da se izjasni - rekao je Darko.

Dodao je da će porodica Mladić biti na okupu za Božić, kada će svi otići u Hag kod Ratka.

Ratko Mladić je uhapšen 26. maja 2011. godine u Lazarevu, stotinjak kilometara od Beograda.

Tribunal ga je u novembru 2017. godine prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
potrebna mu je tudja nega

15.12.2019 12:23

zar u zatvoru ljudi nemaju pravo na tudju negu?