DOBRE VESTI ZA SRBIJU IZ VATIKANA: Papa i tajnim kanalima brani SPC od Podgorice

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2019

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjim pismom koje je papa Franja uputio patrijarhi Irineju, a usuđujem se reći bratskim pismom, jasno je rečeno da Vatikan ne podržava da se na silu, preko kolena, u Crnoj Gori donese zakon koji bi otvorio vrata neravnopravnosti bilo koje verske zajednice, pa tako i Srpske pravoslavne crkve, ili da se bilo kome otuđi crkvena imovina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

To je za sutrašnje Novosti rekao visokopozicionirani sveštenik iz Vatikana, naglašavajući da je stav pape jasan kod ovih situacija, a to je da do rešenja treba doći dijalogom i dogovorom, što očigledno do sada u Crnoj Gori nije slučaj.

Sagovornik lista, dobro upoznat sa načinom funkcionisanja Svete stolice, ističe da Vatikan nije zadovoljan rešenjem iz Predloga zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Očigledno treba vreme da se dođe do rešenja i da se nađe kompromis koji bi zadovoljio i SPC. U protivnom, ako bilo ko ostane nezadovoljan, rešenje neće biti postignuto, navodi sagovornik.

 

 

Taj sveštenik ukazuje i na to da je izuzetno dobro što postoji stalni kanal komunikacije između papa Franje i patrijarha Irineja, što se pokazalo i u slučaju kontarverznog kardinala iz vremena NDH Alozija Stepinca.

Papa je i ovog puta reagovao na pismo poglavara SPC, a kada jasno izrazi svoj stav, onda, kaže sagovornik Novosti, "iza kulisa se pošalju i dodatne poruke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading